România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. România a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022, cu o medalie de aur și 3 de argint.

Cele patru fete care au reprezentat lotul României s-au întors acasă, de la Budapesta, cu o medalie de aur și trei de argint. Anul trecut, la competiția desfășurată online, lotul național a ocupat locul al II-lea. Copleșite de emoții, fetele au fost așteptate la aeroport de părinți, profesori și colegi.

Diana Țolu este unul dintre copiii de aur ai României

Diana Ţolu: Este o senzație care mă copleșește! Mă simt foarte mândră, consider că toată munca mea, din anii de liceu, se concretizează în momente că acestea. Sunt mai multe universități care mi-au făcut diverse oferte și diverse burse de studiu.

Lucia, Elisa și Cezara au câștigat argintul la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete.

Aceste tipuri de concursuri sunt date pe 2 zile, în fiecare zi având câte 3 probleme și pot apărea din patru arii mai mari – algebră, combinatorică, teoria numerelor și inegalități.

Cezara Danciu: Visul tuturor e să ajungă la olimpiada internațională și muncim din greu. Orice rezultat e foarte important și olimpiada europeană de fete… eu nici măcar n-am visat la așa ceva, e extraordinar!

Elisa Ipate: Colegele mele m-au încurajat tot timpul și au fost lângă mine când am fost supărată că poate n-am făcut la fel de bine ca ele. A fost un vis pe care l-am împlinit, pentru că eu nu credeam că pot să ajung în clasa a 9-a, toate fiind mai mari ca mine.

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, cu o medalie de aur și 3 de argint.

Cele patru medaliate sunt eleve la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”.

Flavian Georgescu, profesor coordonator: Mă așteptăm la rezultate bune, sincer. Sunt niște fete extrem de deștepte și de muncitoare, sunt fete care noaptea poate se culcă la 2-3, ca să mai rezolve o problemă de matematică.

Reporter: Ce poate să facă mai departe copilul dvs?

Magdalena Ţolu, mama Dianei: Cercetare în matematică. Are niște oferte de la universități prestigioase.

Dan Ţolu, tatăl Dianei: Simțim ce simțim de obicei! O bucurie! A fost genul de copil permanent dornic să fie mare.

Locul 1 în topul EGMO 2022 este cea mai bună clasare a României din istoria de 11 ani a concursului.

sursa articol: digi24

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Doi copii din Ciugud și-au curățat satul de toate PET-urile și dozele aruncate de trecători

Doi copii din Comuna Ciugud, județul Alba, și-au curățat satul de toate PET-urile și dozele aruncate de trecători.Exemplu de bună creștere și civism la…

Eurovision 2022: Aceasta este piesa care va reprezenta România la Eurovision

Eurovision 2022: Aceasta este piesa care va reprezenta România la Eurovision. WRS va reprezenta România la Eurovision 2022, în Italia, la Torino, cu piesa…

Târgul de Paşti din Sibiu revine după 3 ani de pauză

Târgul de Paşti din Sibiu revine dupa 3 ani de pauză. Peste 50 de expozanţi din toate colţurile ţării vor fi prezenţi la Târgul de Paşti din Piaţa Mare care…