Eurovision 2022: Aceasta este piesa care va reprezenta România la Eurovision. WRS va reprezenta România la Eurovision 2022, în Italia, la Torino, cu piesa „Llamame”, după ce a câștigat finala de sâmbătă a Selecției Naționale.

WRS (pronunțat „urs”) este numele de scenă al artistului Andrei Ionuț Ursu, născut în Buzău în 1993. El va reprezenta România la Eurovision 2022, în luna mai, cu piesa „Llamame”, după ce a câștigat finala Selecției Naționale, care a avut loc sâmbătă, 5 martie. El a obţinut 59 de puncte, învingându-i pe Kyrie Mendél și Dora Gaitanovici.

WRS a fost decis de juriul concursului – format din Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu – și de telespectatori (prin SMS). Au votat 12.599 de telespectatori.

Eurovision 2022: Aceasta este piesa care va reprezenta România la Eurovision

WRS a fost în trecut dansator pentru artiști precum Inna, Antonia sau Carla’s Dreams și a făcut parte din echipa de balet a PRO TV. În 2015 și-a început cariera muzicală într-o trupă de băieți, Shot, dar a părăsit proiectul după doi ani. A debutat ca WRS în 2020, cu piesa „Why”.

WRS va reprezenta România la Eurovision 2022, în Italia, la Torino, cu piesa „Llamame”, după ce a câștigat finala de sâmbătă a Selecției Naționale.

Clasamentul finalei Eurovision România 2022:

  • WRS – „Llamame” – 59,23 de puncte (3497 de voturi din partea publicului);
  • Kyrie Mendél – „Hurricane” – 48,06 de puncte (641 de voturi din partea publicului);
  • Dora Gaitanovici – „Ana” – 44 de puncte (3737 de puncte din partea publicului);
  • Gabriel Basco – „One night” – 38,37 de puncte (1048 de voturi din partea publicului);
  • Vanu – „Never give up” – 36,17 de puncte (676 de voturi din partea publicului);
  • Petra – „Ireligios” – 35,32 de puncte (412 puncte din partea publicului);
  • Alex Parker & Bastien – „All this love” – 28,38 de puncte (429 de voturi din partea publicului);
  • Cream, Minodora și Diana Bucşa – „România mea” – 15,45 puncte (764 de voturi din partea publicului);
  • Andrei Petruș – „Take me” – 13,59 puncte (807 voturi din partea publicului);
  • MØISE – „Guilty” – 11.88 puncte (585 de voturi din partea publicului);

Cine este WRS, câștigătorul Finalei Eurovision România 2022

Interpret și compozitor, WRS (Andrei Ionuț Ursu) a început să cânte din copilărie, însă, pe lângă muzică, printre pasiunile sale se mai numără dansul, designul grafic, editarea video și pictura. WRS mărturisește că „Let me try” este piesa care i-a plăcut cel mai mult dintre toate proiectele României la Eurovision.

Acum este pregătit să-și reprezinte țara pe scena celui mai mare concurs internațional de muzică, cu propria melodie – „Llamame”: „Eurovision este un prilej rar în care muzica mea poate fi împărtășită cu milioane de oameni. În plus, mă pot inspira pe mai departe, cariera mea fiind abia la început.”.

Reprezentantul României la Eurovision 2022 dezvăluie rețeta câștigătoare la Selecția Națională din acest an: „Am ales o piesă care îmi descrie foarte elegant stilul meu muzical: plin de căldură, ritmuri de club și influențe sudice.”

sursa articol: tvr1

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. România a obținut locul I în cadrul concursului EGMO 2022, cu o medalie de aur și 3 de argint

Târgul de Paşti din Sibiu revine după 3 ani de pauză

Târgul de Paşti din Sibiu revine dupa 3 ani de pauză. Peste 50 de expozanţi din toate colţurile ţării vor fi prezenţi la Târgul de Paşti din Piaţa Mare care…

Spectacol pentru pace cu sute de copii în Piața Mică din Sibiu

Spectacol pentru pace cu sute de copii în Piața Mică din Sibiu. Sute de copii au transmis un mesaj de pace printr-un flash-mob uriaș, organizat în centrul…