Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Dacă urmează să mergi la o nuntă sau la un botez și nu știi câți bani de dar să lași, există catdau.ro un site care estimează câți bani să dai în funcție de unde are loc evenimentul și cât de apropiate de tine sunt persoanele care te-au invitat.

Dar dacă ai avut ”norocul” să fii invitat la mai mult de o nuntă, atunci în mod cert îți cresc și cheltuielile. Pentru ca această întreagă aventură să nu te lase cu un gust amar trebuie să știi și câți bani să pui în plicul pentru miri. Cât să dai la darul de nuntă, cu siguranță nu este o întrebare potrivită pentru ceilalți invitați întrucât nu știi care este relația lor cu viitorii miri.

Darul de nuntă este un gest frumos pe care îl oferi mirilor și, pentru ei contează foarte mult, dar de multe ori te poți confrunta cu dificultăți. Pentru astfel de situații, ar trebui să știi ca darul de nuntă, ar putea reflecta relația pe care o ai cu mirii.

Cât se dă la darul la nuntă în 2021?

Dacă este să ne uităm la nunțile din afară, chiar și la cele peste ocean, se practică foarte mult oferirea unor cadouri de nuntă. Dar acest obicei încă nu este generalizat la noi în țară așadar, mirii se așteaptă la clasicul plic cu bani. Oare cât ar fi potrivit să dai?

Printre cele mai importante criterii care stau la baza deciziei de a da o anumită sumă de bani la nuntă se numără și relația cu mirii. Astfel, cu cât relația este mai apropiată cu atât darul de nuntă trebuie să fie mai mare.

Ca regulă generală, nașii si parinții sunt cei care dau cel mai mult la darul de nuntă întrucât și relația este una mai apropiată. Mai ales dacă ați fost rugați să le fiți nași mirilor, atunci va trebui să vă pregătiți din timp cu un dar de nuntă considerabil. De asemenea, dacă este vorba de soră, frate sau alte rude mai apropiate atunci suma oferită mirilor trebuie să fie mai mare decât în cazul prietenilor.

Atunci când sunteți doar prieteni depinde și cât de apropiați sunteți sau dacă au fost și ei la nunta voastră. Acestea sunt criterii demne de luat în considerare pentru a putea stabili suma de bani pe care să o dăruiți mirilor. Ultimii pe listă sunt colegii de servici care întotdeauna  oferă o sumă medie. La nunta șefului vei avea tendința să oferi mai mult la darul de nuntă, dar trebuie să știi că acest lucru nu este obligatoriu.

Dacă te întrebi cât ar trebui să fie darul de nuntă, află că mai sunt și alte aspecte ce pot să conteze atunci când decizi cât să le oferi mirilor

Un alt aspect care influențează darul de nuntă oferit este și locația evenimentului. Dacă nunta are loc în capitală sau la cel mai scump restaurant atunci în mod automat darul va fi mai mare decât în provincie. Meniul de nuntă este și acesta un aspect demn de luat în considerare atunci când calculezi darul de nuntă.

Clar, nu este neapărat obligatoriu să construiești bugetul pentru darul de nuntă în jurul acestui aspect. Cu siguranță nu vei putea să îi întrebi pe miri cât costă meniul de nuntă, dar poți fi discret și să afli un cost mediu al unui meniu de nuntă. Așadar, este recomandat să oferi drept dar de nuntă o sumă potrivită.

Totuși, atunci când oferi un dar de nuntă, trebuie să o faci cu gândul că el trebuie să reflecte dorința ta de a susține mirii în primii lor pași la început de drum. Nunta este un prilej de bucurie și de distracție așadar, trebuie să iei în calcul și acest aspect.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială. Un obicei simplu te poate ajuta să diminuezi hipertensiunea. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială crescută, cercetătorii au ajuns la concluzia că o băutură populară și la îndemâna oricui poate avea efecte imediate în scăderea hipertensiunii.

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. România a obținut locul I în cadrul concursului EGMO 2022, cu o medalie de aur și 3 de argint

Eurovision 2022: Aceasta este piesa care va reprezenta România la Eurovision

Eurovision 2022: Aceasta este piesa care va reprezenta România la Eurovision. WRS va reprezenta România la Eurovision 2022, în Italia, la Torino, cu piesa…

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc. În postul Paștelui, când creștinii ortodocși nu mănâncă carne și lactate, un kilogram de urzici a ajuns să…