Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială. Un obicei simplu te poate ajuta să diminuezi hipertensiunea. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială crescută, cercetătorii au ajuns la concluzia că o băutură populară și la îndemâna oricui poate avea efecte imediate în scăderea hipertensiunii.

Conform unui studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, ceaiul negru poate avea efect în scăderea hipertensiunii. Condiția este să fie băut în mod regulat, fără exagerări cantitative. La studiu au luat parte persoane care au băut trei cești de ceai pe zi. S-a constatat că în timpul nopții, acestora le-a scăzut atât tensiunea sistolică, cât și cea diastolică, scriu cei de la Daily Express.

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială

Acest efect a fost vizibil din prima zi și a ținut mai bine de șase luni, timp în care s-a consumat acest tip de ceai. Deși modificarea în nivelul de tensiune nu era unul major, era benefic celor care prezentau risc de dezvoltare a unor boli cardiovasculare.

Presiunea sistolică este cea exercitată asupra pereților arteriali când inima se contractă (în sistolă), cu valori normale între 100 și 130 mm coloană de mercur (Hg).

Presiunea diastolică este cea exercitată asupra pereților arteriali când inima se relaxează între două contracții (în diastolă), cu valori normale sub 85 mmHg.

“Această cercetare arată că un component al ceaiului nergu, altul decât cafeina, poate influența variația presiunii sângelui în timpul nopții”, se arată în studiu. În timpul zilei, însă, efectele nu au fost la fel de vizibile.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc. În postul Paștelui, când creștinii ortodocși nu mănâncă carne și lactate, un kilogram de urzici a ajuns să…

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.