Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Pandemia de COVID-19 a fost însoţită din prima zi de exagerări groaznice, atât din partea celor care au căutat să catalogheze această boală ca fiind „o simplă răceală“, cât şi din partea celor care au vorbit despre cataclisme şi apocalipse.

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Practic, abordarea raţională a unei crize de sănătate publică s-a pierdut din start şi aceste exagerări, de ambele părţi, n-au făcut altceva decât să pună gaz pe focul pandemiei. Rezultatul? Isterizarea unor oameni pentru care, din păcate, viaţa nu va mai reveni niciodată la normal, din cauza sechelelor mentale pe care le-au suferit, şi banalizarea pericolului pentru alţii, care au ignorat complet subiectul COVID-19.

Iar acum aflăm că unele exagerări, de-a dreptul iresponsabile, au venit din partea medicilor şi politicienilor!

„Te rog, nu spune că e o boală blândă“

Doctorul Angelique Coetzee a fost printre primii oameni de ştiinţă de pe această planetă care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, care au dus la apariţia variantei Omicron.

Potrivit „Daily Mail“, după ce a descoperit că această variantă dă forme mai blânde ale bolii, doctorul sud-african a fost presat să ascundă, pur şi simplu, această informaţie!

„Din cauza mutaţiilor suferite de virus, alţi oameni de ştiinţă şi politicieni, care nu erau din Africa de Sud, mă contactau insistent pentru a-mi spune că descoperirile mele sunt eronate. Că, de fapt, boala e foarte serioasă. Îmi tot spuneau că n-am nicio idee despre ce vorbesc, eram atacată, în permanenţă“, şi-a început doctorul Coetzee relatarea pentru „The Daily Telegraph“, publicaţie care a fost citată de „Daily Mail“.

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

„Politicienii care m-au contactat voiau să spun aşa: «În Africa de Sud, sunt forme uşoare, dar în Europa sunt forme foarte foarte severe». A fost o presiune uriaşă asupra mea. Atât din partea oamenilor de ştiinţă din Europa, cât şi dinspre politicieni. Mi s-a cerut, în mod repetat: «Te rog, nu spune că e boală blând㻓, a continuat medicul sud-african.

Doctorul Coetzee a continuat, spunând că era convinsă de rezultatele descoperite de ea, pentru că aproape toţi pacienţii din Africa de Sud, infectaţi cu Omicron, aveau simptome uşoare, comparativ cu bolnavii care fuseseră infectaţi cu Delta. Practic, vorbim despre dureri de gât şi o stare de oboseală, potrivit medicului sud-african.

Noua variantă poate fi mai gravă pentru nevaccinaţi

„Am fost acuzată că mint în privinţa noii tulpini. Că vreau să minimalizez gravitatea bolii. În mintea celor care m-au atacat era, practic, imposibil ca o variantă, cu peste 38 de mutaţii, să fie mai blândă“, a afirmat Angelique Coetzee.

Aceasta conduce Asociaţia Medicilor din Africa de Sud şi a precizat că varianta Omicron poate fi mai gravă, în cazul persoanelor nevaccinate, însă, per ansamblu, dă forme uşoare ale bolii, în cazul celor mai mulţi oameni.

Coetzee a afirmat că n-a înţeles niciodată motivele pentru care rezultatele descoperite de ea au fost puse sub semnul întrebării, mai ales de politicieni, când ea văzuse pacienţii infectaţi cu Omicron în viaţa reală, de la faţa locului.

Australienii confirmă: „Rata spitalizării e până la 80 la sută mai mică“

Descoperirile medicilor din Africa de Sud au fost confirmate, în totalitate, de omologii lor australieni. Kerry Chant, omul care conduce direcţia de Sănătate Publică din New South Wales, a aprobat tot ce a aflat doctorul Coetzee, odată ce cazurile cu Omicron au început să crească în New South Wales.

Medicul australian a spus că, pe baza datelor venite din Africa de Sud, dar şi cele din Australia, numărul pacienţilor infectaţi cu Omicron, care au necesitat spitalizare, era mult mai mic, comparativ cu varianta Delta.

„Datele obţinute demonstrează că Omicron dă o formă uşoară a bolii, comparativ cu Delta. Iar în cazul variantei Omicron, riscurile spitalizării sunt între 60 şi 80 la sută mai mici, comparativ cu Delta“, a spus Kerry Chant.

sursa articol: adevărul

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Un român s-a trezit cu 2 Mil de lei în cont şi a refuzat să returneze banii

Un român s-a trezit cu 2 Mil de lei în cont şi a refuzat să returneze banii. Administratorul unei firme din Bucureşti a fost condamnat definitiv la doi ani şi..

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială. Un obicei simplu te poate ajuta să diminuezi hipertensiunea. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială crescută, cercetătorii au ajuns la concluzia că o băutură populară și la îndemâna oricui poate avea efecte imediate în scăderea hipertensiunii.

Germanii revoltați că românii muncesc în condiții mizere

Germanii revoltați că românii muncesc în condiții mizere. Condițiile de cazare ale muncitorilor români dintr-o fermă de sparanghel din Germania a atras atenția