Cum te ajută somnul să scapi de câteva kilograme în plus. Nu trebuie să faci niciun efort, ci doar să adopți un obicei simplu. Un studiu al Universității din Chicago a ajuns la concluzia că o oră de somn în plus în fiecare noapte ar putea duce la pierderea a câtorva kilograme pe an, fără niciun alt efort.

80 de persoane supraponderale, cu vârste cuprinse între 21 și 40 de ani, care dormeau mai puțin de șase ore și jumătate pe noapte, au făcut parte din studiu, iar cei care au dormit cu o oră mai mult în fiecare noapte, au consumat cu 270 de calorii mai puțin.

Dacă ar deveni un obicei, această oră de somn în plus ar putea ajuta la scăderea în greutate cu patru kilograme pe parcursul unui an. Dacă nu dormi suficient, ești tentat să mănânci mai mult, scriu cei de la Daily Mail, care citează datele studiului american.

Cum te ajută somnul să scapi de câteva kilograme în plus

Oamenii de știință au vrut să scoată în evidență faptul că somnul poate ajuta la prevenirea instalării obezității și la slăbit. De asemenea, aceștia au ținut să precizeze că mai puțin timp petrecut pe telefon înainte de culcare ajută la obținerea unui somn odihnitor.

Dr. Esra Tasali, autoarea principală a studiului, a spus: “Dacă obiceiurile sănătoase de somn sunt menținute pe o durată mai lungă, acest lucru ar duce în timp la o pierdere în greutate importantă din punct de vedere clinic.

Mulți oameni muncesc din greu pentru a găsi modalități de a-și scădea aportul caloric pentru a pierde în greutate – ei bine, doar dormind mai mult, s-ar putea să-l reducă substanțial”.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc. În postul Paștelui, când creștinii ortodocși nu mănâncă carne și lactate, un kilogram de urzici a ajuns să…

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.