Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc. În postul Paștelui, când creștinii ortodocși nu mănâncă carne și lactate, un kilogram de urzici a ajuns să coste mai mult decât unul de carne.
Un kilogram de urzici a ajuns să fie vândut în piață cu suma de 25 de lei. Nici leurda nu este mai ieftină. Pentru o ciorbă, se plătește în jur de 15 lei.
Oamenii spun că, decât să cumpere la prețurile astea, mai bine merg în pădure la cules. În piețe, urzicile sunt vândute la pungi, nu la kilogram.
Trufandale de post: Leurda și urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc
La prima vedere, pare că prețul cerut nu este mare. 5 lei o pungă, numai că una este insuficientă, mai ales dacă vorbim despre o familie.
Urzicile la preț de mușchi de porc sunt vândute în piețe alături de leurdă. O altă plantă ajunsă trufanda. Indiferent de preţ, aceste plante sunt căutate primăvara datorită beneficiilor pentru sănătate.
foto coperta: freepick
Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată