Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc. În postul Paștelui, când creștinii ortodocși nu mănâncă carne și lactate, un kilogram de urzici a ajuns să coste mai mult decât unul de carne.

Un kilogram de urzici a ajuns să fie vândut în piață cu suma de 25 de lei. Nici leurda nu este mai ieftină. Pentru o ciorbă, se plătește în jur de 15 lei.

Oamenii spun că, decât să cumpere la prețurile astea, mai bine merg în pădure la cules. În piețe, urzicile sunt vândute la pungi, nu la kilogram.

Trufandale de post: Leurda și urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc

La prima vedere, pare că prețul cerut nu este mare. 5 lei o pungă, numai că una este insuficientă, mai ales dacă vorbim despre o familie.

Urzicile la preț de mușchi de porc sunt vândute în piețe alături de leurdă. O altă plantă ajunsă trufanda. Indiferent de preţ, aceste plante sunt căutate primăvara datorită beneficiilor pentru sănătate.

foto coperta: freepick

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Un român s-a trezit cu 2 Mil de lei în cont şi a refuzat să returneze banii

Un român s-a trezit cu 2 Mil de lei în cont şi a refuzat să returneze banii. Administratorul unei firme din Bucureşti a fost condamnat definitiv la doi ani şi..

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Germanii revoltați că românii muncesc în condiții mizere

Germanii revoltați că românii muncesc în condiții mizere. Condițiile de cazare ale muncitorilor români dintr-o fermă de sparanghel din Germania a atras atenția