Germanii revoltați că românii muncesc în condiții mizere. Condițiile de cazare ale muncitorilor români dintr-o fermă de sparanghel din Germania a atras atenția locuitorilor din Baden-Wurttenberg, care au alertat un ziar local.

Știrea a ajuns și în România, iar publicația sibiană Turnul Sfatului, a alertat Ambasada României din Berlin, demarându-se o anchetă.

Cetățeanul german care a sesizat situația s-a declarat revoltat. „Suntem în Germania sau Bangladesh?” Iar reporterii ajunși la fața locului i-au dat dreptate.

”De fapt, cazarea nu pare foarte primitoare. Rulote vechi, cocioabe din tablă ondulată și containere sunt aliniate într-un spațiu foarte mic, cu canapele uzate și biciclete șubrede între ele. Apa se adună în bălți”, este descrierea jurnaliștilor.

Contactat de ziar, fermierul Markus Leicht se declară ofensat. „Mă enervează că oamenii se plâng fără să cunoască fondul problemei”, spune el.

Fermierul s-a apărat de critici și spune că a intenționat să construiască o nouă clădire pentru muncitori, însă a renunțat la planul inițial pentru că era prea costisitor.

Germanii revoltați că românii muncesc în condiții mizere. Patronul se apără susținând că muncitorii sunt obișnuiți cu condițiile precare din România

Majoritatea lucrătorilor sunt sosiți din jurul Sibiului, susține el. „Oamenii trăiesc la ei acasă în cele mai simple condiții”, spune Leicht, care a fost acolo de mai multe ori pentru a recruta muncitori.

Fermierul spune că a văzut drumuri neasfaltate, case dărăpănate, fără sistem de canalizare și conducte supraterane de gaz. Mulți copii nici nu merg la școală, susține fermierul.

Turnul Sfatului a contactat Ambasada României în Germania, pentru a vedea cum pot fi ajutați muncitorii sibieni din această fermă.

Mihaela Mădălina Tuleu, atașat pe probleme de muncă și sociale pentru RF Germania și Austria, susține că a alertat Ministerul Federal al Muncii și Afacerilor Sociale, dar și centrele de consiliere pentru muncitorii sezonieri.

sursa articol: g4media

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.