Ce să mănânci dacă ai diabet. Sute de milioane de oameni din toată lumea sunt afectați de diabet. Această boală poate duce la complicații grave dacă nu este ținută sub control, iar alimentația joacă un rol cheie în acest sens.
Iată câteva alimente pe care să le consumi dacă ai diabet și vrei să-ți menții glicemia la un nivel optim:
Pește
Este recomandat ca fiecare om să consume cel puțin două porții de pește pe săptămână, dintre care una să fie un pește gras precum somon, sardine sau macrou, bogați în Omega 3. Pentru cei cu diabet, consumul de pește poate fi o modalitate ușoară de a se proteja împotriva afecțiunilor rinichilor, ce pot apărea des. Aproximativ 1 din 3 adulți diagnosticați cu diabet ajunge să aibă probleme cu rinichii.
Nuci
Câteva nuci consumate în fiecare zi îi pot ajuta pe cei cu diabet și colesterol ridicat. Migdalele, fisticul, alunele de pădure, nucile și cajuul sunt opțiuni sănătoase pentru o gustare rapidă între mesele principale. Trebuie avută în minte, însă, cantitatea.
Ce să mănânci dacă ai diabet. Iaurtul grecesc și ovăzul fac minuni în controlul glicemiei la un nivel optim
Iaurt grecesc
Iaurtul grecesc poate îmbunătăți metabolismul, inclusiv rezistența la insulină, tensiunea arterială și poate duce la eliminarea grăsimii din zona abdominală, toți factori care pot crește riscul de diabet și de boli cardiovasculare. Iaurtul grecesc are multe proteine, ceea ce ajută la menținerea senzației de sațietate pentru un timp mai îndelungat, și nici nu conține zahăr adăugat.
Ovăz
Fulgii de ovăz sunt bogați în fibre, ceea ce ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și a unei greutăți corporale optime. În plus, protejează și inima. Un studiu din 2015 a arătat că persoanele cu diabet 2 care mănâncă ovăz la micul dejun au un nivel mai bun de glucoză în sânge față de cei care au consumat altceva. Este important de știut că este vorba despre ovăzul simplu, nu despre cel cu zahăr sau miere.
sursa articol: digilife
Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată