Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii. Consilierii locali ai Sibiului sunt chemați să aprobe în ședința de săptămâna aceasta, printre altele, documentația de urbanism pentru construirea unui hotel nou pe strada Mărășești, în apropierea Căii Dumbrăvii.
Noul hotel cu 20 de camere va fi ridicat pe un teren în suprafață de 1.881 de mp, pe strada Mărășești la nr. 5-7. În prezent aici funcționează o spălătorie auto. Conform proiectului de hotărâre, noul hotel al Bliss SRL va avea regim de înălțime subsol, parter, etaj și etaj retras, înălțimea maximă admisă fiind de 12 metri.
Accesul pietonal și auto se va face dinspre strada Mărășești. ”Se vor asigura un total de 25 locuri de parcare necesare pentru funcţiuni de turism (hotel) şi alimentaţie publică”, se arată în documentul aflat pe agenda consilierilor locali. De asemenea, ”conform soluţiei de mobilare se propune amenajarea în interiorul parcelei a unei suprafeţe verzi şi plantate pe un teritoriu reprezentând cel puţin 30% din cuprinsul parcelei”.
Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii. Acesta se află în consultare publică
În vara anului trecut noul hotel din vecinătatea Căii Dumbrăvii s-a aflat în consultare publică, Primăria Sibiu invitând cetățenii să își exprime punctul de vedere cu privire la noua investiție.
La momentul respectiv investitorii promiteau că proiectul lor va duce chiar la creșterea spațiilor verzi din zonă.
”Amenajarea parcelei propune să contribuie la dezvoltarea spațiilor verzi printr-o amenajare peisageră care prevede suprafețe verzi amenajate de peste 564 de mp (30%), suprafața verde fiind mult mai mare față de suprafața existentă (254 mp – 14,11%). În această parte a orașului poluarea – chimică, fonică, vizuală – este redusă, iar imobilul propus nu ridică probleme speciale de mediu, având în vedere că activitățile pe care le înglobează nu implică riscuri ecologice.
Noile corpuri propuse se vor încadra în clasa energetică A/A+, având un impact minim asupra mediului. Clădirea va dispune de texturi și materiale «calde». Se dorește găsirea unui mod cât mai abil de integrare volumetrică, ținându-se cont atât de caracterul modern al materialelor folosite, cât și de proporția generală a noului obiect creat.”, era precizat în memoriul anexat planului urbanistic de detaliu, elaborat de estudio, societate de arhitectură din Cluj-Napoca.
sursa articol: turnulsfatului
Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată