Coloană imensă de tancuri rusești se îndreaptă spre Mariupol, principalul port ucrainean la Marea Azov. Consiliul de securitate de la Kremlin a votat luni pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas, iar președintele Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk.

Occidentul a condamnat în unanimitate gestul Moscovei și impune sancțiuni împotriva celor responsabili. În teren, tensiunea continuă să crească, Rusia trimițând forțele armate să asigure „menținerea păcii” în regiunile separatiste.

Tancuri rusești în apropiere de Mariupol

O coloană de tancuri care poartă steagurile regiunilor separatiste din Donbas și pe cel al Rusiei se îndreaptă spre Mariupol, principalul port ucrainean de la Marea Azov. Orașul se află sub controlul forțelor guvernamentale ale Ucrainei.

Orașul-port cu aproape 500.000 de locuitori din regiunea Donețk din estul Ucrainei a fost controlat pentru scurt timp de rebelii proruși în 2014.

Imaginile cu coloana de tancuri au fost publicate pe rețelele sociale și nu au fost confirmate oficial.

La doar 20 km de linia frontului, orașul-port strategic Mariupol este printre zonele cele mai expuse riscului unei invazii.

Durata serviciului militar va fi de cel puțin un an. Foto: Profimedia Images

Stare de urgență în Ucraina

Consiliul Național pentru Securitate și Apărare din Ucraina a decis instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul țării pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura urmează să fie ratificată de Parlament.

Potrivit Reuters, secretarul Consiliul Național pentru Securitate și Apărare, Alexie Danilov, spune că măsura va putea fi prelungită cu 30 de zile.

Ucraina a început recrutarea rezerviștilor

Ucraina a început de miercuri să recruteze rezerviștii cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, în urma unui decret al președintelui Volodimir Zelenski, au anunțat forțele armate într-un comunicat.

Perioada maximă de serviciu militar este de un an, informează Reuters. Zelenski a spus marți că va introduce recrutarea rezerviștilor, dar a exclus o mobilizare generală după ce Rusia a anunțat că va muta trupe în estul Ucrainei.

sursa articol: digi24

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Un român s-a trezit cu 2 Mil de lei în cont şi a refuzat să returneze banii

Un român s-a trezit cu 2 Mil de lei în cont şi a refuzat să returneze banii. Administratorul unei firme din Bucureşti a fost condamnat definitiv la doi ani şi..

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…