Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada. Faimoasa companie de modă și produse de lux Prada a devenit singurul proprietar al fabricii de încălţăminte Hipic Prod Impex din Sibiu.

Astfel, Prada a devenit singurul proprietar al fabricii sibiene după ce a cumpărat pachetul de 20% de la antreprenoarea locală Andreea Sabău.

“Prada Spa a ales să îşi exercite opţiunea de a cumpăra restul de 20% din acţiunile companiei Hipic Prod Impex din România. Ca rezultat al acestui acord, grupul Prada deţine acum compania integral.”, se arată într-un document al gigantului unde nu este precizată însă nicio valoare a acestei achiziţii. România nu este singura piaţa unde grupul a făcut astfel de mutări anul trecut, potrivit

Un document al celebrei companii de modă arată că România nu este singura piaţă unde grupul a făcut astfel de mutări anul trecut, anunță Ziarul Financiar. Un alt document al aceluiași grup susține că Prada a investit, între 2019 și 2021, 80 milioane euro în producţie, mai exact în achiziţii strategice pentru „o integrare mai bună pe verticală“.

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada

Celebra companie are în total 23 de unităţi de producţie, dintre care 20 în Italia şi câte una în Marea Britanie, Franţa şi România. La Sibiu, grupul dezvoltă o nouă fabrică. Hipic Prod Impex a încheiat 2020 (an marcat de pandemia de COVID-19) cu afaceri de 28 milioane de lei, în scădere faţă de 45 milioane de lei în anul anterior.

Hipic Prod Impex este o companie fondată în 1994 şi care anul trecut era controlată în proporţie de 80% de Prada SPA şi 20% de Andreea Sabău, conform platformei de analiză confidas.ro. Între timp, structura oficială a acţionariatului s-a schimbat, italienii controlând tot businessul, conform aceleiaşi surse.

Andreea Sabău figurează acţionar în mai multe companii – o parte radiate, o parte în funcţiune. Una dintre acestea din urmă este Cecco Bruna 2011, cu afaceri de 12 mil. lei şi o marjă de profit de 25% în 2020. Aici ea este unicul acţionar, firma având drept CAEN (obiect de activitate) fabricarea articolelor de voiaj şi marochinărie şi a articolelor de harnaşament. Acelaşi CAEN îl are şi Hipic Prod Impex, firma controlată de Prada.

sursa articol: ziare.com

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.