De teama războiulul ucrainienii vin pe jos în România. La punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmației au ajuns, joi dimineață, pe jos, sute de cetățeni din Ucraina care vor să intre în România de teama războiului pe care Rusia l-a declanșat în această noapte.

În zilele următoare ar putea să ajungă în România mii de cetățeni ucrainieni. Oficialii de la București au declarat miercuri că s-au pregătit pentru a primi 500.000 de refugiați.

„Oamenii care au ajuns în punctul de frontieră sunt în special turiști veniți din toată Europa, pe care bombardamentele i-au găsit în Ucraina, la Bukovel. Au spus că au auzit din hotelurile în care erau cazați tot ce se întâmplă. Acum vin pe jos în România, au ales să fugă din calea războiului. Zborurilor lor, oricum, au fost anulate.

De teama războiulul ucrainienii vin pe jos în România

Familii întregi de ucraineni au venit cu mașinile. Au rude la Sighetu Marmației și spun că au venit pe termen nelimitat, pentru că în țara lor este panică generală și, între altele, nu se mai poate plăti cu cardul.”

La Sighetu Marmației sunt pregătite acum taberele de refugiați. Se așteaptă ca din moment în moment din Ucraina să sosească valuri de persoane.

sursa articol: digi24

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.