Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut ultimii 13 ani lucrând în schimburi, la o fabrică din Sibiu.

Sătui de ritmul acesta obositor de muncă, cei doi au pus împreună câteva mii de euro cu care au închiriat un spațiu, l-au amenajat și au deschis o croitorie – unul repară haine, celălalt creează perdele și draperii.

Cei doi sibieni, de 37 și 49 de ani, au investit aproximativ 2.000 de euro în utilaje și materialele necesare, apoi au deschis. Lucrează doar patru ore pe zi momentan, pentru că încă nu își permit să renunțe la jobul de la fabrică.

„Noi amândoi lucrăm în domeniu, suntem colegi la aceeași fabrică și lucrăm în trei schimburi acolo. Ne-am cam săturat de schimbul trei, lucrăm așa de zece ani deja și am obosit. Nu vrem să ne îmbogățim din asta, ci pur și simplu să facem ceva ce ne place cu adevărat și din care să facem bani să trăim.

Încă nu am renunțat acolo, lucrăm patru ore aici și restul la fabrică. Nu putem să lăsăm dintr-o dată jobul pentru afacerea noastră, pentru că am deschis de-abia de o lună. Treaba merge binișor deocamdată, dar e loc de mult mai bine. În mare oamenii pe Facebook au văzut anunțul, dar sunt și prin cartier care văd și intră.”, spune Nicu.

Deși au deschis recent, cei doi și-au dat seama deja că asta vor să facă pe mai departe. Nu se compară ritmul de la fabrică cu cel de aici, unde este liniște și nu trebuie să răspundă nimănui.

Tinerii vor pantaloni strâmți, deasupra gleznei

Cei doi spun cu bucurie că încă se mai caută croitorul. Au clienți de toate vârstele care vin de obicei pentru un tiv sau un fermoar schimbat. Iar tinerii vor pantaloni deasupra gleznei.

„Avem clienți de pe la 25 până peste 60 de ani. Vor tivuri la pantaloni, schimbări de fermoare la geci sau pantaloni, scurtări de sacouri, mâneci. Un costum acum îl cumperi direct fără tiv, oferind clientului posibilitatea să mai lucreze la el. Iar oamenii vin la croitor să își facă tivul. Tineretul are acum fascinația cu gleznele goale – fete și băieți deopotrivă. Vor pantalonul strâmt, pe picior și deasupra gleznei. Croitorul se caută încă, să știți. Întotdeauna e nevoie de o reparație la o haină, de un scurtat, sunt lucruri care nu se schimbă niciodată”, spune Nicu.

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Ciprian se ocupă de confecționarea perdelelor și a draperiilor. Totul a pornit de la propria experiență, când a observat că nu găsește nicăieri perdele gata făcute la dimensiunile potrivite.

„Știu cum e să nu găsești ce îți dorești. Când mi-am amenajat locuința, am cumpărat de la un magazin de profil două perdele, am ajuns cu ele acasă și mi-am dat seama că trebuie să mai cumpăr două, pentru că nu erau destul de late. Și nu sunt singurul care pățește asta. Așa că am decis să fac eu.

Sunt multe apartamente noi, oamenii au nevoie de perdele, draperii, iar eu le pot face exact la mărimile de care au ei nevoie. Costă mult mai mult să cumperi din magazin, să-ți dai seama că nu sunt bune și să le duci mai apoi la croitor să le modifice”, explică sibianul.

Cei care doresc să lase ceva la modificat sau să își facă un set de perdele ori draperii noi, pot să treacă pe la atelier dacă locuiesc în zonă sau să sune la numărul de telefon 0746-898.257, pentru a se asigura că cei doi sunt acolo.

De asemenea, Nicu și Ciprian pot fi găsiți pe paginile de Facebook  Nik Giurgiu reparații croitorie și Perdele Draperii Cipi Roman. Atelierul se află la intersecția străzilor Mirăslău și Hipodromului.

sursa articol: turnulsfatului

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică. FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren la marginea Sibiului și pregătește o..