O nouă minivacanţă de Rusalii și calendarul zilelor libere 2021. Românii se bucură de o nouă minivacanță în acest weekend când sărbătoresc Rusaliile, una dintre cele mai importante sărbători creștine.

Pogorârea Duhului Sfânt (Rusaliile) este celebrată în calendarul creștin ortodox, la 50 de zile după Paște și la 10 zile după Înălțarea Domnului. Rusaliile pică în acest an în 20 iunie, duminică și în 21 iunie, luni. Așadar, luni, fiind a doua zi de Rusalii, este zi nelucrătoare, astfel angajații vor avea trei zile libere.

Potrivit Codului Muncii, românii au 15 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale, iar în acest an, opt sunt în weekend, în timp ce şapte sunt în timpul săptămânii.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepţia unităţilor sanitare şi a celor de alimentaţie publică, precum şi a unităţilor în care activitatea nu poate fi întreruptă. Cei care lucrează în acest zile au dreptul la compensarea cu timp liber, acordat în următoarele 30 de zile.

O nouă minivacanţă de Rusalii și calendarul zilelor libere 2021. Doar trei din cele șapte mai sunt în timpul săptămânii.

Până la finalul anului, angajaţii din România vor avea următoarele zile libere de sărbători legale:

  • 20 iunie (duminică): Rusaliile;
  • 21 iunie (luni): A doua zi de Rusalii;
  • 15 august (duminică) – Adormirea Maicii Domnului;
  • 30 noiembrie (marți) – Sfântul Andrei;
  • 1 decembrie (miercuri) – Ziua Națională a României;
  • 25 decembrie (sâmbătă) – Crăciunul;
  • 26 decembrie (duminică) – a doua zi de Crăciun.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. România a obținut locul I în cadrul concursului EGMO 2022, cu o medalie de aur și 3 de argint

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc. În postul Paștelui, când creștinii ortodocși nu mănâncă carne și lactate, un kilogram de urzici a ajuns să…

Eurovision 2022: Aceasta este piesa care va reprezenta România la Eurovision

Eurovision 2022: Aceasta este piesa care va reprezenta România la Eurovision. WRS va reprezenta România la Eurovision 2022, în Italia, la Torino, cu piesa…