Viktor Orban acuză UE că devine un imperiu nociv statelor europene. Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă că Uniunea Europeană se transformă încet, dar sigur, într-un imperiu care contravine intereselor naţiunilor de pe continentul european.

„În loc de Europa naţiunilor, la Bruxelles se construieşte un suprastat. De aceea, democraţii care se bazează pe valorile naţionale se confruntă astăzi cu cei care construiesc un imperiu.”, a spus recent Orban într-un discurs. Potrivit acestuia, construirea unui imperiu european contravine ideii de democraţie şi că nimeni nu a autorizat astfel de politici.

„Noi ne dorim altceva, noi vrem democraţia democraţiilor, bazată pe naţiuni.”, a reiterat premierul. „Europa nu se va schimba şi nu se va îmbunătăţi singură. Noi suntem cei care trebuie să o facem mai bună. Să o reformăm şi să o repunem pe o cale care a avut succes la vremea respectivă.” a adăugat el, după ce a spus că UE se confruntă în prezent cu o criză la nivel social şi economic.

Viktor Orban acuză UE că devine un imperiu nociv statelor europene. Declarația vine în contextul condiționării fondurilor europene pt. Ungaria și Polonia, țări care încalcă valorile și normele comunitare

Parlamentul European a cerut CE activarea mecanismelor de condiţionare a fondurilor europene în cazul ţărilor care încalcă valorile comunitare. Sunt vizate Ungaria şi Polonia.

Între altele, Orban a spus că Parlamentul European ar trebui şi el reformat, crescând competenţele parlamentelor naţionale, care ar trebui să aibă dreptul să blocheze procesele legislative dacă ar considera că acestea contravin intereselor ţărilor comunităţii europene.

Parlamentul European a cerut recent Comisiei Europene să activeze mecanismele de condiţionare a fondurilor europene în cazul ţărilor care încalcă valorile comunitare, fiind vizate în special Ungaria şi Polonia.

Cele două ţări fac deja obiectul unor proceduri din partea Comisiei, ca urmare a încălcării normelor comunitare şi a politicilor lor autoritare, potrivit digi24.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume? Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor. SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul. Președintele rus, într-o discuție cu fostul lider ucrainean Petro Poroșenko..