Specialiștii la nivel mondial afirmă că în contextul în care omenirea se luptă cu pandemia de Coronavirus, este foarte important ca toți oamenii să fie conștienți de gravitatea consecințelor dacă își ating fața des. Acesta este un lucru banal care poate îmbolnăvi foarte ușor pe oricine. Aceste recomandări ale specialiștilor ca oamenii să nu își atingă fața sunt foarte greu de pus în practică. 

Avertizările specialiștilor din întreaga lume privind atingerea feței

Oficialii din domeniul medical și experții din întreaga lume îi avertizează pe oameni să evite să își atingă fața. Aceasta este o măsură foarte importantă pentru prevenirea răspândirii virusului Covid 19. Președintele Donald Trump susținea într-o conferință de presă că nu și-a atins fața de câteva săptămâni. 

Explicațiile psihologului Natasha Tiwari referitoare la atingerile dese ale feței

Oamenii au în ADN acest impuls de a-și atinge fața, încă de la stadiul de fetus. De fiecare dată când specialiștii îi vor avertiza că se îmbolnăvesc dacă își ating fața, este că și cum le-ar transmite să facă ceva nefiresc.

Atingerea feței este un act de relaxare, de calmare, de activare a câtorva puncte de presiune care activează sistemul nervos parasimpatic. Acedta este cel care redă oamenilor calmul interior. Răspunsul este valabil nu numai pentru oameni, ci și pentru căini și pisici, iar copiii urmează același model că și părinții lor. Psihologul susține că, dacă părinții își ating fața în cazul unui șoc, supărări sau surprinderi, copiii vor face același lucru.

În momentele în care este crucial ca oamenii să nu își atingă fața, aceștia își duc inconștient mâna spre această parte a corpului.

Cum se poate evita atingerea feței?

Evitarea atingerii feței este imposibilă. Cu toate acestea, oamenii pot încerca să adopte niște soluții care să îi determine să renunțe la acest obicei. Aceștia pot purta ochelari în loc de lentile de contact. Pot renunța la machiaj și astfel pot renunța la unele obiceiuri dezvoltate în acest sens. Specialiștii susțin că există o tehnică ce dă roade în acest sens. Ori de câte ori aceștia simt nevoia să își atingă fața, pot să își încrucișeze degetele și să își pună mâinile în poală, astfel vor fi mai conștienți de acest obicei și chiar vor renunța la el.

Sursa: https://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/viata-sanatoasa/de-ce-simtim-nevoia-sa-ne-atingem-fata-si-cum-sa-ne-oprim-din-a-face-asta-1275991

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc. În postul Paștelui, când creștinii ortodocși nu mănâncă carne și lactate, un kilogram de urzici a ajuns să…

Locul superb din România care se dezvoltă tot mai tare

Locul superb din România care se dezvoltă tot mai tare. Implicarea comunităţilor locale, protejarea trăsăturilor arhitecturale care definesc regiunea şi…

Tot mai mulți tineri se mută de la oraș în tihna satului românesc

Tot mai mulți tineri se mută de la oraș în tihna satului românesc. De la începutul pandemiei și până acum, în România a crescut cererea pentru imobiliare în mediul rural. La foarte mare căutare sunt casele din satele aflate în apropierea marilor orașe.