O centrală electrică fotovoltaică cu peste 75.000 de panouri solare va fi construită în comuna Roșia în cadrul unei investiții private. Aceasta va ocupa o suprafață de 50 de hectare, unde energia electrică va fi produsă și stocată.

Societatea Duo Development este beneficiarul investiției pe care a prezentat-o la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu, în vederea obținerii acordului de mediu. Centrala fotovoltaică va fi amplasată în localitatea Sat Nou, comuna Roșia. Aceasta va avea o capacitate de 49,2 MWp, conform memoriului de prezentare.

Compania precizează că centrala va cuprinde 76.740 de panouri fotovoltaice de înaltă eficiență, promițând să producă energie electrică cu emisii minime de carbon. Implementarea acestei facilități este planificată să se desfășoare între anii 2024 și 2027, valoarea investiției nefiind făcută publică.

Conform memoriului prezentat la APM Sibiu, impactul asupra mediului este considerat minim, cu prevederi stricte pentru monitorizarea și protecția mediului înconjurător. În plus, după încheierea duratei de viață a centralei, infrastructura poate fi reciclată, iar terenul redat naturii sau agriculturii, se menționează în document.

sursa articol: turnulsfatului.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean. Conducerea Consiliului Județean Sibiu speră ca până la finele acestui an să fie semnat contractul de finanțare pentru noul Spital Județean Sibiu. În aproximativ două luni este preconizată lansarea licitației pentru angajarea unui constructor.

Autostrada Sibiu – Făgăraș intră în linie dreaptă

Autostrada Sibiu – Făgăraș intră în linie dreaptă. Autostrada Sibiu – Făgăraș, care va străbate județele Sibiu și Brașov, va avea o lungime de 68,05 km și va…

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu este disponibilă pentru cetățeni, începând din această săptămână. Pentru a facilita accesul cu mașina în Cimitirul Municipal, cartelele de tip abonament eliberate de Administrația Cimitirului se pot încărca și de la automatele de plată care eliberează tichete de ieșire.

Veste bună pentru bicicliști. Viitoarele drumuri județene vor fi prevăzute cu piste de biciclete.

Veste bună pentru bicicliști. Viitoarele drumuri județene vor fi prevăzute cu piste de biciclete. Consiliul Județean Sibiu a aprobat în ședința ordinară de joi, 27 august 2020, mai multe proiecte de hotărâre ce vizează noi investiții în domenii ca asistența socială, infrastructura rutieră, turism și cultură, care pot fi realizate cu aportul fondurilor europene ce urmează să fie atrase, în parteneriat cu instituții din subordine sau cu primării.