Veste bună pentru bicicliști. Viitoarele drumuri județene vor fi prevăzute cu piste de biciclete. Consiliul Județean Sibiu a aprobat în ședința ordinară de joi, 27 august 2020, mai multe proiecte de hotărâre ce vizează noi investiții în domenii ca asistența socială, infrastructura rutieră, turism și cultură care pot fi realizate cu aportul fondurilor europene ce urmează să fie atrase, în parteneriat cu instituții din subordine sau cu primării.

  • Reabilitarea termică, eficientizarea și optimizarea energetică a Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Dumbrăveni. Valoarea totală a proiectului este de 5.632.686,13 lei. ADR Centru a anunțat CJ Sibiu că proiectul a reintrat în faza de precontractare.
  • Modernizarea DJ 106 A – Sibiu – Păltiniș – Șanta – DJ 106 N – Cabana Gâtul Berbecului  DJ 106 P – DJ 105 G – Râu Sadului – Tălmaciu – Avrig – DN 1 (Bradu) – DJ 104 F – Săcădate – Glâmboaca – Colun – Nou Român – int. DJ 105 D. Traseul însumează aproximativ 150 km și care tranzitează zone cu mare potențial turistic. Acest proiect a fost introdus în Strategia de dezvoltare a județului Sibiu 2012 -2020.

În luna iulie 2020 a fost lansată linia de finanţare în cadrul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014-2020 destinată pregătirii proiectelor de infrastructură în diferite domenii, inclusiv infrastructură rutieră de interes judeţean, ce urmează a fi depuse pentru finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2021 – 2027, astfel încât la momentul lansării apelurilor de finanţare, acestea să poată fi depuse în cel mai scurt timp posibil. În cadrul acestui apel, Consiliul Judeţean Sibiu doreşte să acceseze fonduri pentru elaborarea documentaţiei tehnice de specialitate aferente investiţiei menţionate.

Consiliul Județean Sibiu a anunțat și alte noi investiții în asistență socială, cultură, infrastructură rutieră și turism.
  • Restaurarea și revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor – Centru de activități și resurse regionale (C.A.R.R.). Proiectul a fost depus spre finanțare de către Complexul Național Muzeal Astra, în cadrul Programului RO-CULTURA, Apelul 3 „Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”, finanțat prin Mecanismul financiar SEE 2014-2021. Valoarea proiectului este de 12.240.770,74 lei cu TVA. Contribuția proprie înproiect a CNM ASTRA este de 2.381.149,96 lei cu TVA, reprezentând 20% din valoareatotală a cheltuielilor eligibile.
  • Construirea unei piste pentru biciclete și rigole betonate pe DJ 105 G Avrig-Racovița – Tălmaciu-Sadu-Râu Sadului-limită jud. Vâlcea, km 0+919–3+050, cu o lungime de aproximativ 2 km pe fiecare sens. Proiectul a fost admis la finanțare, semnarea contractului urmând să aibă loc în această toamnă. Valoarea investiției este de 9.969.747,05 lei cu TVA, din care construcția și montajul se ridică la 8.663.854,18 lei cu TVA. Această investiție este o componentă a proiectului ” Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei din localitatea Mârșa, orașul Avrig”. CJ Sibiu este partener alături de Primăria Orașului Avrig, care este lider de proiect. Pe lângă construirea pistei de biciclete, proiectul prevede și reabilitarea, modernizarea şi dotarea grădiniței, școlii generale și a sălii de sport din localitatea Mârșa.
Cetățenii interesați pot consulta hotărârile adoptate săptămâna trecută de consilierii județeni, accesând site-ul instituției Consiliului Județean Sibiu, aici.

”Ne îndreptăm atenția și resursele, ca și până acum, spre a aduce investiții în toate domeniile în care avem competență. Consider că ședința de consiliu de astăzi a fost una de impact și îmi doresc ca alături de colegii consilieri județeni să parcurgem toți pașii să le putem demara și realiza. Da, infrastructura de sănătate rămâne prioritatea priorităților, dar, în paralel pregătim proiecte pentru a atrage fonduri externe în vederea îmbunătățirii condițiilor în care trăiesc persoanele cu dizabilități internate în centrele de asistență socială.

De asemenea, ne preocupă ca domeniul culturii să beneficieze de o infrastructură modernă care va face ca activitatea culturală din Sibiu să fie mai bine pusă în valoare și să fie atractivă pentru public. O constantă a legislativului județean a fost și rămâne modernizarea infrastructurii de drumuri. Deci, o veste bună pentru bicicliști. Viitoarele drumuri județene  vor fi prevăzute cu piste de biciclete în afara carosabilului”, a explicat președinta Daniela Cîmpean, la finalul ședinței de consiliu.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică. FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren la marginea Sibiului și pregătește o..

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii. Consilierii locali ai Sibiului sunt chemați să aprobe în ședința de săptămâna aceasta, printre altele, documentația de urbanism pentru construirea unui hotel nou pe strada Mărășești, în apropierea Căii Dumbrăvii.

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada. Faimoasa companie de modă și produse de lux Prada a devenit singurul proprietar al fabricii de…

VIDEO – Încep lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal Sibiu la standarde UEFA.

După ce, pe 10 august, s-a anunțat semnarea contractului pentru modernizarea Stadionului Municipal, în această săptămână primarul Astrid Fodor, reprezentanții constructorului CON-A și echipa din Primăria Sibiu care va gestiona contractul și va monitoriza lucrările, au fost prezenți în teren. Au fost vizualizate locațiile și s-a discutat concret pe tema graficului de lucrări.