CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean. Conducerea Consiliului Județean Sibiu speră ca până la finele acestui an să fie semnat contractul de finanțare pentru noul Spital Județean Sibiu. În aproximativ două luni este preconizată lansarea licitației pentru angajarea unui constructor.

În acest moment este în curs de verificare proiectul tehnic de detaliu al noului spital județean, proiect care a fost finalizat în cursul lunii ianuarie. În paralel, autoritățile județene estimează că în cursul acestei luni februarie va fi finalizată și licitația pentru angajarea unui consultant care să implementeze celelalte etape ale proiectului: redactarea caietului de sarcini pentru execuție, redactarea cererii de finanțare și elaborarea unei soluții informatice pentru managementul întregului proiect în faza de implementare.

Acesta este contextul în care președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, estimează că licitația pentru construirea noului spital să fie lansată în cursul lunii aprilie.

”Ne va ajuta (firma care urmează a fi selectată prin licitație – n.r.) la întocmirea caietului de sarcini pe care intenționăm să îl urcăm în Sistemul electronic al achizițiilor publice în aprilie, astfel încât până la finele anului să avem finalizată licitația. Contractul de execuție va avea o clauză suspensivă, astfel încât cei care participă își asumă că nu vom da drumul contractului de lucrări până când nu avem contractul de finanțare semnat”, arată Daniela Cîmpean.

Finanțarea construcției estimată prin studiul de fezabilitate la 970 de milioane de lei, fără TVA, ar urma să fie asigurată și din fondurile alocate prin Programul național de redresare și reziliență. Pentru a accesa aceste fonduri, autoritățile județene așteaptă ca Ministerul Sănătății să elaboreze și publice ghidurile de finanțare, caz în care județul Sibiu se bazează pe promisiunile de la centru: și anume că până la finele acestui an nu doar că vor fi elaborate ghidurile necesare, dar vor fi și semnate contractele de finanțare pentru proiectele eligibile.

”Sperăm ca termenele asumate la nivel central să fie respectate, astfel încât anul acesta să se încheie toate contractele de finanțare. Proiectul spitalului județean este cel mai matur proiect pentru un spital nou în țara noastră. Contractul de finanțare putea fi încheiat demult, de când am avut studiul de fezabilitate finalizat”, mai arată Daniela Cîmpean.

Pe lângă finanțarea din PNRR, planurile de anul trecut ale autorităților județene aveau în vedere și atragerea de fonduri guvernamentale și – dacă va fi nevoie – și semnarea unui credit rambursabil.

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean. Autorizat din august

Autorizația pentru construirea noului spital județean Sibiu a fost eliberată de Primăria Sibiu în 6 august 2021.

Noul Spital Clinic Județean de Urgență va fi construit pe strada Calea Șurii Mici și va avea un număr de 805 de paturi pentru adulți și copii.  Clădirea va fi construită pe 5 etaje, parter și demisol, suprafața construită fiind de 21.500,40 mp. Pe lângă construcția efectivă se vor amenaja pe o suprafață de 153.443,2 mp un număr de 973 de locuri de parcare, spații verzi, alei pietonale și benzi de circulație auto. Valoarea construcției este estimată la 970.742.920 lei, fără TVA, conform autorizației (la această sumă se adaugă și cele pentru dotări – n.r.).

Totodată, proiectul Noului Spital Județean are la bază principii sustenabile de construire bazate pe optimizarea costurilor, pe soluții de management sanitar complet digitalizate, pe un sistem de monitorizare și control centralizat, dar și pe soluții de management eficient al consumurilor și al mentenanței clădirii – clădirea îndeplinește conceptul nZEB 30% (nearly Zero-Energy Building reprezintă un indicator asociat unei clădiri cu consum de Energie aproape Zero). Necesarul de energie va fi acoperit în mare măsură din surse regenerabile care sunt prevăzute în proiect.

sursa articol: turnulsfatului

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.