Sala mare de la Redal Expo a fost umplută de 500 de delegați din județul Sibiu ai liberalilor. Fiecare comună și oraș și-a trimis o parte din candidați la primărie și consilii locale. PNL a vrut să arate că este o forță la Sibiu. Discursurile europarlamentarilor, ale liderilor de la București și cei locali au transmis un mesaj unitar: în județul Sibiu, PNL este partidul dominant.

Atenți aranjați pe scaune, cu transmisie live pe sute de pagini de Facebook din toată România, liberalii sibieni au vrut să arate că nu degeaba sunt considerați una din cele mai puternice organizații din țară.

Deși au pierdut în ultima lună consilieri, viceprimari și primari, mai ales în favoarea PSD, liberalii au ținut să precizeze că partidul este încă foarte puternic în județul Sibiu.

Europarlamentarii Siegrfried Mureșan, anunțat ca viitor candidat la Parlamentul European de Sibiu și Dan Motronea au venit cu mesaje de susținere. La fel și Lucian Bode, secretarul general al PNL. Președintele PNL, Nicolae Ciucă a mers tot astăzi la lansarea candidaților de la Constanța.

PNL are candidați la toate primăriile

Au fost prezentați și toți candidații la funcția de primar din județ. Toate localitățile conduse acum de liberali și cele în care nu au primar, vor avea candidat PNL. Am remarcat la Orlat, că actualul primar PNL, Aurel Gâță nu mai candidează și a lăsat locul viceprimarului Dumitru Topîrcean. Restul primarilor pe funcții vor recandida. Mai puțin cei care au dezertat la alte partide, ca cel din Jina și cel din Marpod. Dar PNL a pregătit candidați și pentru aceste localități și cele unde nu au acum primari. Vor avea și liste de consilieri locali complete.

Sala a marcat prin aplauze puternice câțiva candidați liberali la primării: primarul Mediașului, Gheorghe Roman, cel al Șelimbărului, Marius Grecu și cel al Cisnădiei, Gheorghe Huja.

Adrian Bibu, omul momentului în PNL Sibiu

Totuși, punctul central al serii, a fost Adrian Bibu, candidatul PNL la Primăria Municipiului Sibiu. Toți antevorbitorii săi au remarcat că 2024 este anul schimbării la Primăria Sibiu.

Bibu a avut un discurs cu multe mesaje de suflet, dar și cu viziune. El a vorbit de problemele Sibiului și de soluțiile liberale pentru acestea. Dar totul îmbrăcat într-un discurs centrat pe cetățean.

Daniela Cîmpean, cea mai aplaudată

De departe, la prezentarea candidaților, cele mai puternice aplauze le-a strâns Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu. Ea a avut un discurs deschis cu ce s-a făcut în județ și cu ce mai este de făcut. Ea a vorbit și despre ceea ce unii cred că sunt „vulnerabilități”. S-a referit la proiect foarte mari, care încă nu au fost finalizate, dar care nu sunt o problemă pentru liberali, ci o provocare de a le finaliza. S-a referit la proiectul noului spital, la centura Sibiu Sud. Dar a amintit și că instituția Consiliului Județean Sibiu a implementat multe proiecte pe fonduri europene și guvernamentale.

Cel mai mare proiect implementat vreodată la Sibiu de o instituție publică este modernizarea Aeroportului Internațional Sibiu. Cu 64 milioane de euro și un proiect realizat în 11 luni, ea a apreciat că a fost cea mai mare valoare a unui proiect în istoria județului. Lucian Bode, fost ministru al Transporturilor, a subliniat și el că proiectul Aeroportului este o reușită excepțională și demnă de un record la viteza de implementare.

Raluca Turcan, mesaj acid la adresa PSD

Președinta PNL Sibiu, Raluca Turcan a fost lăsată la final. Discursul său a încheiat lansarea candidaților liberali. Turcan a punctat două probleme din coaliția de Guvernare: jignirile celor de la PSD și traseismul politic spre PSD. Ea a dat un ultimatum social-democraților să înceteze cu aceste practici.

Turcan a promis că în viitorul Guver, Sibiul va avea, prin PNL, un ministru.

Lista candidaților PNL la primăriile din Județul Sibiu

Răzvan Marcu, moderatorul evenimentului a prezentat rând pe rând toți candidații la funcțiile de primar din județ. Comuna Brateiu nu a fost prezentată. Iar unii candidați nu au fost prezenți în sală.

1 Municipiul SIBIU Bibu Adrian
2 Municipiul MEDIAȘ Roman Gheorghe
3 Avrig David Adrian
4 Agnita Schiau Gull Alin Ciprian
5 Cisnădie Huja Gheorghe
6 Copșa Mică Tăpălagă Bogdan
7 Dumbrăveni Cioază Sorin
8 Miercurea Sibiului Troancă Ioan
9 Ocna Sibiului Predescu George
10 Săliște Răcuciu Horaţiu
11 Tălmaciu Oancea Ionut
12 Alma Curcean Alexandru-Bazil
13 Alțâna Welther Costel
14 Apoldu de Jos Bozan Florin Nicolae
15 Arpașu de Jos Văcariu Constantin Aurelian
16 Ațel Aldea Ioan Ovidiu
17 Axente Sever Marius Grecu
18 Bârghiș Sulumberchean Stefan
19 Bazna Scumpu Lucian
20 Biertan Dragomir Mircea
21 Blăjel Mărginean Marius
22 Boița Cocoş Nicolae
23 Brădeni Modoi Liviu
24 Brateiu
25 Bruiu Gherghel Emil
26 Cârța Cândulețiu Daniel
27 Cârțișoara Dateș Andrei
28 Chirpăr Stănuleț Chirion
29 Cristian Seuchea Ioan
30 Dârlos Lupu Ioan
31 Gura Râului Călin Gheorghe
32 Hoghilag Stoica Viorel
33 Iacobeni Ciuciurea Iulian
34 Jina Beschiu Vasile
35 Laslea Roth Kristian
36 Loamneș Pantelimon Nicolae
37 Ludoș Berghezan Ilie
38 Marpod
39 Merghindeal
40 Micăsasa Streza Vasile
41 Mihăileni Leb Sorin
42 Mosna Nuțu Dumitru Gabriel
43 Nocrich Vișa Ionel
44 Orlat Topîrcean Florin
45 Păuca Dancu Nicolae
46 Poiana Sibiului Oprean Constantin
47 Poplaca Timofte Liviu
48 Porumbacu de Jos Poşa Georgeta Maria
49 Racovița Voicu Andreea
50 Rășinari Bogdan Bucur
51 Râu Sadului Minea Daniel Dumitru
52 Roșia Blanga Nicolae
53 Sadu Ivan Valentin
54 Șeica Mare Şuşa Nicolae
55 Șeica Mică Urian Emil Marius
56 Șelimbăr Grecu Marius
57 Slimnic Nan Aron Adrian
58 Șura Mare Maier Ionuț
59 Șura Mică Ristea Valentin
60 Târnava Feisan Mihai
61 Tilișca Cîmpean Vasile
62 Turnu Roșu Barcan Iuliana Alexandra
63 Valea Viilor Vasiliuc Sergiu
64 Vurpăr Toma Liviu

sursa articol: sibiuindependent.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean. Conducerea Consiliului Județean Sibiu speră ca până la finele acestui an să fie semnat contractul de finanțare pentru noul Spital Județean Sibiu. În aproximativ două luni este preconizată lansarea licitației pentru angajarea unui constructor.

Autostrada Sibiu – Făgăraș intră în linie dreaptă

Autostrada Sibiu – Făgăraș intră în linie dreaptă. Autostrada Sibiu – Făgăraș, care va străbate județele Sibiu și Brașov, va avea o lungime de 68,05 km și va…

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu este disponibilă pentru cetățeni, începând din această săptămână. Pentru a facilita accesul cu mașina în Cimitirul Municipal, cartelele de tip abonament eliberate de Administrația Cimitirului se pot încărca și de la automatele de plată care eliberează tichete de ieșire.

Veste bună pentru bicicliști. Viitoarele drumuri județene vor fi prevăzute cu piste de biciclete.

Veste bună pentru bicicliști. Viitoarele drumuri județene vor fi prevăzute cu piste de biciclete. Consiliul Județean Sibiu a aprobat în ședința ordinară de joi, 27 august 2020, mai multe proiecte de hotărâre ce vizează noi investiții în domenii ca asistența socială, infrastructura rutieră, turism și cultură, care pot fi realizate cu aportul fondurilor europene ce urmează să fie atrase, în parteneriat cu instituții din subordine sau cu primării.