Anul 2024 debutează cu modificări legislative importante pentru cei aproximativ cinci milioane de pensionari ai sistemului public.

Încă din prima lună a anului viitor, beneficiarii de pensii se vor bucura de majorări ale veniturilor lunare. Autoritățile de la București și-au făcut deja planul de bătaie cu privire la cuantumul viitor al pensiilor românilor din toată țara.

La ora actuală se ia în calcul majorarea tuturor pensiilor cu 14%, aceasta ar fi varianta pe care o propune ministrul de Finanțe, Marcel Boloș.

S-a făcut planul de bătaie cu pensiile pe 2024. Ce îi așteaptă pe părinții și bunicii noștri

De asemenea, tot oficialul ne mai dă asigurări cu privire la faptul că bugetul public n-are probleme privind potențialul de plată pentru pensii.

„Sunt bani pentru creșterea pensiilor, vor fi majorate cu minimum 16 miliarde de lei. (…) În procente înseamnă că am luat în calcul o creștere a pensiilor cu aproximativ 14%, dar procentul final va fi anunțat de coaliția de guvernare”, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, marți, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

De asemenea, o altă variantă ar viza punctul de pensie, care ar urma ca, de anul viitor, să se actualizeze și să fie de 45% din salariul brut.

Avem și varianta în care pensiile vor crește diferențiat, măsură susținută de șeful PSD, Marcel Ciolacu. Astfel, românii care au acum cele mai mici pensii din sistem ar putea beneficia de cele mai generoase procente de majorare, ca să ajungă și ei la un nivel decent al venitului lunar. Pe de altă parte, cine deja are acum o pensie mare, ar urma să primească un procent mai modest de creștere.

Totodată, anul 2024 mai aduce o noutate semnificativă, aceea că pensionarii anticipați vor putea cumula pensiile cu veniturile obținute din angajarea cu forme legale.

De departe cel mai important aspect ce vizează pensiile pentru anul 2024 ține de recalcularea dosarelor de pensie. Noua lege a pensiilor ce va intra în vigoare va schimba din temelii sistemul, promițându-le seniorilor noștri că nu vor mai avea parte de nedreptăți, după o viață de muncă.

sursa articol: playtech.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe. Cei care au mai mult de două locuințe sau două mașini ar putea fi taxați în plus, bacșișul la restaurante ar urma să fie impozitat și nu este exclus să avem și o taxă pe zahăr.

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România. După ce a fost legiferată în mai multe țări europene, săptămâna de lucru de patru zile are mari…