Pacienții cu cancere pancreatice operabile ar putea avea în curând o opțiune de tratament îmbunătățită. Cercetătorii de la Johns Hopkins, din Statele Unite au indicat recent că un tratament de imunoterapie pe trei direcții, este sigur pentru oameni și se arată promițător în ceea ce privește creșterea numărului de celule imunitare care ucid cancerul.

Medicii americani au administrat tratamentul cu două săptămâni înainte de operația de îndepărtare a cancerului.

Procedura inovatoare combină vaccinul împotriva cancerului pancreatic GVAX cu terapia de control imunitar nivolumab și tratamentul cu anticorpi agonist anti-CD137, urelemab.

Rezultatele sugerează o potențială descoperire în tratarea acestei boli mortale.

Cercetătorii de la Centrul de cancer Kimel, de la Institutul Bloomberg~Kimmel pentru Imunoterapia Cancerului și de la facultatea de medicină a Universității Johns Hopkins colaborează la o platformă de  în curs de desfășurare din 2015.

Studiul se concentrează pe eficacitatea tratamentelor de imunoterapie administrate atât înainte (neoadjuvant), cât și după intervenția chirurgicală (adjuvantă) pentru pacienții cu cancer pancreatic.

În segmentul recent al acestui studiu, 10 participanți au primit tratamentul combinat.

Observațiile au indicat o supraviețuire medie fără boală de 33,51 luni și o supraviețuire generală medie de 35,5 luni.

Aceste durate, deși mai mari decât cele din segmentele anterioare ale studiului, care au implicat doar vaccinul împotriva cancerului pancreatic și combinația acestuia cu nivolumab, nu au fost semnificative din punct de vedere statistic din cauza numărului mic de participanți.

Cu toate acestea, tumorile de la pacienții care au primit tratamentul combinat au arătat o prezență crescută a celulelor imunitare care luptă împotriva cancerului, în comparație cu cele de la pacienții tratați cu monoterapie cu vaccin sau cu combinația dintre vaccin și nivolumab.

„Rezultatele sugerează că această combinație terapeutică merită să fie studiată în continuare în cadrul unui studiu clinic mai amplu”, afirmă dr. Lei Zheng, autor principal al studiului și co-director al Centrului de excelență în medicina de precizie pentru cancerul pancreatic, și profesor de oncologie la facultatea de medicină a Universității Johns Hopkins, într-un comunicat de presă.

Dr. Zheng adaugă că există un dublu scop pentru administrarea tratamentelor împotriva cancerului pancreatic în cele două săptămâni care preced operația.

În primul rând, permite imunoterapiilor să învețe celulele imunitare ale pacientului cum să răspundă la tumori, astfel încât să poată continua supravegherea mai târziu, dacă cancerul reapare.

În al doilea rând, le permite cercetătorilor să vadă, prin evaluarea tumorilor îndepărtate în timpul operației, cât de bine răspund tumorile la tratament.

Cercetătorii sunt nerăbdători să continue acest studiu, deoarece un al patrulea segment axat pe anticorpii anti-interleukina-8 care blochează neutrofilele în tumorile pancreatice este în curs de desfășurare.

sursa articol: 360medical.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială. Un obicei simplu te poate ajuta să diminuezi hipertensiunea. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială crescută, cercetătorii au ajuns la concluzia că o băutură populară și la îndemâna oricui poate avea efecte imediate în scăderea hipertensiunii.

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.