Stratul de zăpadă la Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, a depășit vineri 30 de centimetri iar circulația pe drumul montan DN7C Transfăgărășan se face în condiții de iarnă, context în care Poliția avertizează șoferii care ajung în zona montană că sunt obliați de lege să echipeze mașinile cu cauciucuri de iarnă și lanțuri.

”Pe Transfăgărășan, DN 7C, carosabilul este curat în acest moment, iar utilajele sunt pregătite să intervină pentru degajarea drumului. Traficul este deschis pe acest drum național, iar conducătorii auto care îl traversează sunt obligați să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă”, a transmis IPJ Sibiu.

Totodată, șoferilor care circulă cu autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, li se reamintește că sunt obligaţi să monteze pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate. La Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, stratul de zăpadă masura vineri dimineață 31 de centimetri. La munte este ceață iar temperaturile sunt negative.

DN7C Transfăgărășan, drumul montan care face legătura între Transilvania și Muntenia, este deschis traficului rutier între Piscul Negru și Bâlea Cascadă, județul Sibiu, până la finalul lunii octombrie, în condițiile în care vremea permite. Pe perioada iernii, accesul de la Balea Cascadă la Bâlea Lac, Munții Făgăraș, este posibil doar pe cablu, cu telecabina.

Sursa: Stiri de Sibiu

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean. Conducerea Consiliului Județean Sibiu speră ca până la finele acestui an să fie semnat contractul de finanțare pentru noul Spital Județean Sibiu. În aproximativ două luni este preconizată lansarea licitației pentru angajarea unui constructor.

Autostrada Sibiu – Făgăraș intră în linie dreaptă

Autostrada Sibiu – Făgăraș intră în linie dreaptă. Autostrada Sibiu – Făgăraș, care va străbate județele Sibiu și Brașov, va avea o lungime de 68,05 km și va…

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu este disponibilă pentru cetățeni, începând din această săptămână. Pentru a facilita accesul cu mașina în Cimitirul Municipal, cartelele de tip abonament eliberate de Administrația Cimitirului se pot încărca și de la automatele de plată care eliberează tichete de ieșire.

Veste bună pentru bicicliști. Viitoarele drumuri județene vor fi prevăzute cu piste de biciclete.

Veste bună pentru bicicliști. Viitoarele drumuri județene vor fi prevăzute cu piste de biciclete. Consiliul Județean Sibiu a aprobat în ședința ordinară de joi, 27 august 2020, mai multe proiecte de hotărâre ce vizează noi investiții în domenii ca asistența socială, infrastructura rutieră, turism și cultură, care pot fi realizate cu aportul fondurilor europene ce urmează să fie atrase, în parteneriat cu instituții din subordine sau cu primării.