Stratul de zăpadă la Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, a depășit vineri 30 de centimetri iar circulația pe drumul montan DN7C Transfăgărășan se face în condiții de iarnă, context în care Poliția avertizează șoferii care ajung în zona montană că sunt obliați de lege să echipeze mașinile cu cauciucuri de iarnă și lanțuri.

”Pe Transfăgărășan, DN 7C, carosabilul este curat în acest moment, iar utilajele sunt pregătite să intervină pentru degajarea drumului. Traficul este deschis pe acest drum național, iar conducătorii auto care îl traversează sunt obligați să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă”, a transmis IPJ Sibiu.

Totodată, șoferilor care circulă cu autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, li se reamintește că sunt obligaţi să monteze pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate. La Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, stratul de zăpadă masura vineri dimineață 31 de centimetri. La munte este ceață iar temperaturile sunt negative.

DN7C Transfăgărășan, drumul montan care face legătura între Transilvania și Muntenia, este deschis traficului rutier între Piscul Negru și Bâlea Cascadă, județul Sibiu, până la finalul lunii octombrie, în condițiile în care vremea permite. Pe perioada iernii, accesul de la Balea Cascadă la Bâlea Lac, Munții Făgăraș, este posibil doar pe cablu, cu telecabina.

Sursa: Stiri de Sibiu

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean. Conducerea Consiliului Județean Sibiu speră ca până la finele acestui an să fie semnat contractul de finanțare pentru noul Spital Județean Sibiu. În aproximativ două luni este preconizată lansarea licitației pentru angajarea unui constructor.

Autostrada Sibiu – Făgăraș intră în linie dreaptă

Autostrada Sibiu – Făgăraș intră în linie dreaptă. Autostrada Sibiu – Făgăraș, care va străbate județele Sibiu și Brașov, va avea o lungime de 68,05 km și va…

UPDATE Covid-19 Sibiu: incidența de peste 3/1000 locuitori impune noi restricții!

UPDATE Covid-19 Sibiu: incidența de peste 3/1000 locuitori impune noi restricții! Măsurile au fost adoptate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru Municipiul Sibiu. Acestea vor fi valabile cel puțin pentru perioada 24 octombrie- 6 noiembrie 2020!

Adrian Ordean devine cetățean de onoare al județului Sibiu

Adrian Ordean devine cetățean de onoare al județului Sibiu. Titlul i-a fost acordat de către Conducerea Consiliului Județean Sibiu, în cadrul Festivalului HermannstadtFest. Alături de fondatorul tupei Compact, o a doua distincție, primit-o și doamna Mihaela Stănuleț. Gimnastă de succes, aceasta a contribuit la o medalie de aur la JO din Losa Angeles 1984.