O femeie în vârstă de 67 de ani, din Agnita, este primul caz de infectare cu virusul West Nile din Sibiu din ultimii doi ani.

Potrivit reprezentanților DSP Sibiu, cazul a debutat în 2 septembrie, cu febră, cefalee, vărsături, fotofobie (sensibilitate la lumină), stare confuzională, dezorientare, semne clinice de iritație meningeală (redoare de ceafă, semnele Kernig și Brudzinski).

Femeia a fost internată în 6 septembrie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și s-a externat, vindecată, în 16 septembrie. Diagnosticul a fost de Meningoencefalită acută cu virus WestNile (WN). Femeia nu a călătorit în alte țări sau în zone cu activitate cunoscută a populației de țânțari.

Astfel, cazul a fost clasificat ca și „caz probabil” de către INSP în 22 septembrie, pentru cazul confirmat fiind necesară izolarea virusului West Nile în sânge sau lichidul cefalorahidian, precum și alte criterii de laborator specifice. Cazul este probabil, deoarece întrunește criteriile clinice, epidemiologice și criteriul de laborator pentru caz probabil – răspuns imun specific antivirus West Nile în ser (apariția de anticorpi specifici IGM). Ultimele cazuri de WestNile în județul Sibiu au fost în anul 2020 (3 cazuri).

Sursă: Tribuna

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean. Conducerea Consiliului Județean Sibiu speră ca până la finele acestui an să fie semnat contractul de finanțare pentru noul Spital Județean Sibiu. În aproximativ două luni este preconizată lansarea licitației pentru angajarea unui constructor.

Autostrada Sibiu – Făgăraș intră în linie dreaptă

Autostrada Sibiu – Făgăraș intră în linie dreaptă. Autostrada Sibiu – Făgăraș, care va străbate județele Sibiu și Brașov, va avea o lungime de 68,05 km și va…

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu este disponibilă pentru cetățeni, începând din această săptămână. Pentru a facilita accesul cu mașina în Cimitirul Municipal, cartelele de tip abonament eliberate de Administrația Cimitirului se pot încărca și de la automatele de plată care eliberează tichete de ieșire.

UPDATE Covid-19 Sibiu: incidența de peste 3/1000 locuitori impune noi restricții!

UPDATE Covid-19 Sibiu: incidența de peste 3/1000 locuitori impune noi restricții! Măsurile au fost adoptate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru Municipiul Sibiu. Acestea vor fi valabile cel puțin pentru perioada 24 octombrie- 6 noiembrie 2020!