În comparație cu anul 2021, economia României este în scădere cu 0.8% în materie de investiții, însumând un total de 57,2 miliarde de lei net, după cum relatează Institutul Național de Statistică.

  • În trimestrul II 2022 investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 33 de miliarde de lei, în scădere cu 1,4%, comparativ cu trimestrul II 2021.
  • În semestrul I 2022 investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 57,2 miliarde de lei, în scădere cu 0,8%, comparativ cu semestrul I 2021.
  • În trimestrul II 2022, comparativ cu trimestrul II 2021, investiţiile nete realizate în economia naţională au scăzut cu 1,4%, scădere înregistrată la elementele de structură: alte cheltuieli cu 16,0% și la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 7,6%. Creștere s-a înregistrat la elementul de structură lucrări de construcţii noi cu 3,3%.
  • În semestrul I 2022, comparativ cu semestrul I 2021, investiţiile nete realizate în economia naţională au scăzut cu 0,8%, scădere înregistrată la elementele de structură alte cheltuieli cu 15,4% și la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 4,6%. Creștere s-a înregistrat la elementul de structură lucrări de construcţii noi cu 3,3%.

Sursa: www.biziday.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe. Cei care au mai mult de două locuințe sau două mașini ar putea fi taxați în plus, bacșișul la restaurante ar urma să fie impozitat și nu este exclus să avem și o taxă pe zahăr.

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România. După ce a fost legiferată în mai multe țări europene, săptămâna de lucru de patru zile are mari…