O nouă descoperire despre fumatul în timpul sarcinii. Constatarea se bazează pe observarea a 250.000 de nou-născuţi, potrivit unui studiu efectuat de israelienii de la Centrul Medical Soroka.

Fumatul în timpul sarcinii creşte semnificativ riscul de morbiditate oculară pe termen lung la nou-născuţi, conform constatărilor unei echipe de cercetători israelieni anunţate marţi de Centrul Medical Soroka din sudul Israelului, informează Xinhua, citată de Agerpres.

O nouă descoperire despre fumatul în timpul sarcinii

Potrivit unui studiu extins, realizat de Centrul Medical Soroka şi Universitatea Ben Gurion, fumatul în timpul sarcinii creşte cu 40% riscul de afecţiuni oculare pediatrice, comparativ cu acei copii ai căror mame nu au fumat în timpul sarcinii.

Potrivit cercetătorilor, fumatul în timpul sarcinii afectează cantitatea de oxigen care ajunge la făt, care reprezintă un factor de risc pentru complicaţii obstetricale şi riscuri postpartum.

Renunțarea la fumat în sarcină va reduce riscurile asupra copilului?

O nouă descoperire despre fumatul în timpul sarcinii

Cu siguranță. Dacă fumezi, renunțarea la fumat în perioada sarcinii este cea mai bună opțiune pentru a maximiza șansele copilului tău să aibă un început sănătos. Dacă renunți la fumat în primele 4 luni de sarcină, vei reduce riscul de a naște un copil cu greutate mică, asemănător cu al unei femei nefumătoare. De asemenea, renunțarea la fumat în sarcină, poate reduce riscul de naștere prematură, avort, decesul nou-născutului sau a altor complicații.

Reducerea numărului de țigări pe care le fumezi în timpul sarcinii este un pas important, însă, renunțarea completă, va avea cel mai mare impact, atât pentru sănătatea ta, cât și a copilului tău.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială. Un obicei simplu te poate ajuta să diminuezi hipertensiunea. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială crescută, cercetătorii au ajuns la concluzia că o băutură populară și la îndemâna oricui poate avea efecte imediate în scăderea hipertensiunii.

Doi copii din Ciugud și-au curățat satul de toate PET-urile și dozele aruncate de trecători

Doi copii din Comuna Ciugud, județul Alba, și-au curățat satul de toate PET-urile și dozele aruncate de trecători.Exemplu de bună creștere și civism la…