Vitamina esențială care previne și tratează cancerul. Cancerul este o afecțiune gravă, cu un tratament foarte complex, în funcție de forma dezvoltată. Boala poate fi declanșată de factori genetici, însă, de multe ori, poate fi evitată prin adoptarea unui stil de viață mai sănătos.

Riscul de a dezvolta cancer poate fi redus prin gestionarea factorilor externi care duc la declanșarea acestei boli. Un stil de viață sănătos, o alimentație echilibrată și o rutină de exerciții fizice pot face minuni. De asemenea, renunțarea la obiceiurile nesănătoase, precum fumatul, sunt esențiale.

Cu atât mai mult, anumite studii atestă faptul că anumiți nutienți pot ajuta atât la prevenirea, cât și tratarea cancerului.

Vitamina D este esențială pentru organism, atât pentru sintetizarea corespunzătoare a calciului, dar și pentru un sistem imunitar sănătos. Un sistem imunitar, după cum bine știm, ne protejează de multe boli, înclusiv cancer.

Vitamina esențială care previne și tratează cancerul

Articolul, publicat în “Seminarii în biologia cancerului” și scris de profesorul Carsten Carlberg de la Universitatea din Finlanda de Est și de profesorul Alberto Muñoz de la Universitatea Autonomă din Madrid, oferă o actualizare pe bază moleculară a semnalizării vitaminei D și rolul său în prevenirea cancerului și terapiei specifice.

Această vitamină este recunoscută pentru rolul esențial în rezistența oaselor și a sistemului imunitar, iar efectele sale anti-cancer sunt mediate în principal de celulele responsabile de imunitatea organismului, precum monocitele și celulele T. Vitamina D își exercită efectele prin intermediul receptorului de vitamină D, care este un factor de transcriere implicat în expresia și reglarea epigenetică a numeroase gene.

Deficitul de Vitamina D s-a remarcat și în alte tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân sau de prostată. O stare scăzută de vitamina D, măsurată la nivelul de 25 de hidroxivitamină D în sânge, a fost asociată cu o incidență mai mare a cancerului și un pronostic mai slab.

Totuși, suplimentarea cu vitamina D nu a fost demonstrată în mod constant pentru a reduce mortalitatea prin cancer în studiile controlate aleatoriu.

Potrivit autorilor revizuirii, impactul vitaminei D ar putea fi arătat mai clar dacă participanții ar fi stratificați în funcție de receptivitatea lor individuală la vitamina D și de rezultatele de sănătate analizate în legătură cu modificările stării individuale de vitamina D

sursa articol: exquismagazine

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc. În postul Paștelui, când creștinii ortodocși nu mănâncă carne și lactate, un kilogram de urzici a ajuns să…

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.