Va fi lovită România de o nouă criză imobiliară? Cu toții ne uităm înspăimântați către piața imobiliară, ale cărei prețuri parcă nu se mai opresc. Sună cunoscut acest episod. L-am mai văzut și în anii 2006-2007, înainte de izbucnirea marii crize economice. Să se repete oare scenariul și acum?

Un eveniment șocant, plecat din China, ridică mari temeri pentru piața imobiliară globală. Este vorba despre colosul mobiliar chinez Evergrande, care s-a prăbușit.

Evergrande a construit în China mii de locuințe, în speranța că oamenii se vor bate pe ele. Nu a fost deloc așa. Ansamblurile ridicate nu au prezentat interes pentru nimeni, sau mai bine zis, poate că au prezentat interes, dar din cauza prețurilor explozive, oamenii nu s-au îngrămădit să cumpere.

Cu toții ne uităm înspăimântați către piața imobiliară, ale cărei prețuri parcă nu se mai opresc. Sună cunoscut acest episod. L-am mai văzut și în anii 2006-2007, înainte de izbucnirea marii crize economice. Să se repete oare scenariul și acum?

Un eveniment șocant, plecat din China, ridică mari temeri pentru piața imobiliară globală.

Evergrande a construit în China mii de locuințe, în speranța că oamenii se vor bate pe ele. Nu a fost deloc așa. Ansamblurile ridicate nu au prezentat interes pentru nimeni, sau mai bine zis, poate că au prezentat interes, dar din cauza prețurilor explozive, oamenii nu s-au îngrămădit să cumpere.

Din acest motiv, deși erau proaspăt construite, casele au făcut cunoștință cu buldozerele. Afacerea s-a prăbușit și e văzută de marii economiști ai lumii ca fiind un semnal pentru întreaga piață imobiliară. Potrivit experților de la Frames, fenomenul Evergrande riscă să afecteze întreaga economie mondială, miza financiară fiind una uriașă – de peste 1,2 trilioane de dolari!

Va fi lovită România de o nouă criză imobiliară?

Din nefericire, România s-ar putea afla în vizorul unei crize imobiliare de proporții. De ce? Pentru că la noi prețurile deja nu mai au nicio corelație, nici cu puterea de cumpărare a românilor, nici cu salariile, cu absolut nimic. Prețurile materialelor de construcție au explodat și ele.

În ultimul an, se consemnează scumpiri chiar și de 300% la unele dintre cele mai folosite materiale.

Situația a devenit critică și, cu toate acestea, oriunde ne uităm în jurul nostru, vedem cum se ridică blocuri peste blocuri. Nu cumva seamănă foarte mult acest scenariu ca acela din China? Vor putea românii să cumpere atât de multe locuințe, în condițiile în care traiul se scumpește de la o lună la alta?

sursa articol: playtech

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Românii pe locul I în topul străinilor care cumpără case în Spania

Românii pe locul I în topul străinilor care cumpără case în Spania. Românii se află în topul cetăţenilor străini care achiziţionează locuinţe în Spania…

Se vând locuințele ANL din Sibiu

Se vând locuințele ANL din Sibiu. Sibienii care au locuit până acum cu chirie în spațiile ANL, le pot acum cumpăra cu bani cash sau în rate…

Reabilitarea energetică a blocurilor cu Fonduri Europene la Sibiu

Reabilitarea energetică a blocurilor cu Fonduri Europene la Sibiu. Din 17 februarie, Primăria Sibiu a început să primească dosare din partea Asociațiilor de…

Tot mai mulți tineri se mută de la oraș în tihna satului românesc

Tot mai mulți tineri se mută de la oraș în tihna satului românesc. De la începutul pandemiei și până acum, în România a crescut cererea pentru imobiliare în mediul rural. La foarte mare căutare sunt casele din satele aflate în apropierea marilor orașe.