Românii pe locul I în topul străinilor care cumpără case în Spania. Românii se află în topul cetăţenilor străini care achiziţionează locuinţe în Spania, mai ales în regiunile centrale ale ţării. Pe litoralul spaniol şi în insule conduc britanicii, germanii şi italienii.

Potrivit datelor prezentate în Anuarul Imobiliar al Colegiul Grefierilor din Spania, românii fac cele mai multe achiziţii şi vânzări de imobile din provincia spaniolă Aragon, dar şi în multe alte privincii, precum Huesca.

La nivel naţional, numărul vânzărilor de locuinţe înregistrate în 2021 în Spania a cunoscut un reviriment puternic, cu 564.569 de vânzări înregistrate, în creştere cu 34,5% faţă de 2020. S-au înregistrat 452.005 vânzări ale locuinţelor vechi, o creştere anuală de 34,6%, în timp ce locuinţele noi, cu 112.564 tranzacţii, au cunoscut o creştere similară de 34%.

Diferenţele de preţ mediu pe locuinţă achiziţionată între comunităţile spaniole sunt notabile. Se remarcă Insulele Baleare şi regiunea Madrid, unde se plăteşte în jur de 300.000 de euro pentru fiecare tranzacţie, situaţie ce contrastează cu preţurile din Castilla la Mancha şi, mai ales, Extremadura, unde se achită în medie sub 100.000 de euro pentru un imobil. Media naţională a fost de aproximativ 180.000 de euro în 2021.

Românii pe locul I în topul străinilor care cumpără case în Spania. Preferă în general case sub 100.000 euro

De remarcat este că, în 20121, 10,8% din achiziţiile de locuinţe din Spania au fost efectuate de străini, faţă de 11,3% în 2020. Astfel, s-au atins aproape 61.000 de operaţiuni, faţă de 47.500 de operaţiuni în 2020. Comunităţile autonome cu cea mai mare pondere de achiziţie de către străini coincid cu cele cu mare activitate turistică, în frunte cu Insulele Baleare, cu 32,7%, urmate de Insulele Canare (23,7%), comunitatea din vecinătatea Valenciei (20,8%) şi Murcia (16,9%).

9% din totalul achiziţiilor de locuinţe efectuate de străini au prezentat o sumă egală sau mai mare de 500.000 euro (7,0% în 2020). 40,5% dintre aceste achiziţii au fost efectuate de persoane care nu au rezidenţă în Uniunea Europeană, faţă de 34,3% în 2020. Dacă discutăm de naţionalitatea celor care investesc în domeniul imobiliar din Spania, britanicii domină în jumătate din provinciile andaluze, precum şi în Murcia şi Alicante, potrivit AragonDigital.

Germanii sunt cetăţenii străini care cumpără cele mai multe proprietăţi în provinciile Baleare şi Canare, italienii sunt majoritari în provincia Barcelona, iar portughezii în provinciile Galiţiei.

Românii în schimb domină clasamentul ce priveşte cele mai multe proprietăţi cumpărate de străini în Spania, accentul fiind pe provinciile din centrul şi nordul peninsulei iberice. Media tranzaţiilor efectuate de conaţionalii noştri se situează sub 100.000 de euro pentru un imobil.

sursa articol: adevarul.ro

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…