Tot mai mulți tineri se mută de la oraș în tihna satului românesc. De la începutul pandemiei și până acum, în România a crescut cererea pentru imobiliare în mediul rural. La foarte mare căutare sunt casele din satele aflate în apropierea marilor orașe. Care sunt motivele acestei migrații?

Tinerii nu-și mai doresc să treacă printr-o nouă eventuală izolare la bloc, în apartament. Tendința este în creștere încă din luna mai a acestui an. Specialiștii în imobiliare spun că românii care caută în ultima vreme case în mediul rural sunt în special angajați ai corporațiilor care lucrează de acasă.

Principalele motive pentru care aceștia preferă să-și cumpere sau să închirieze locuințe la țară sunt nevoia de aer curat, un spațiu mai mare, teama de o nouă izolare, pe de o parte, și pe de altă parte, prețul caselor și terenurilor de multe ori mult mai mic decât cel al apartamentelor din orașele mari.

Tot mai mulți tineri se mută de la oraș în tihna satului românesc. De la începutul pandemiei și până acum, în România a crescut cererea pentru imobiliare în mediul rural. La foarte mare căutare sunt casele din satele aflate în apropierea marilor orașe.

Tot mai mulți tineri se mută de la oraș în tihna satului românesc. Migrația de la oraș la sat crește de la an la an.

Și infrastructura locală joacă un rol extrem de important. De cele mai multe ori, spun specialiștii, românii caută locuințe în comune dezvoltate. Acolo, casele sunt racordate în totalitate la apă, canalizare, curent și internet.

”Contează foarte mult serviciile pe care le găsești. Educație, sănătate, să existe măcar un medic în comuna respectivă, să poți să ai o școală. Pentru că, dacă există copii, ai nevoie să îți duci copiii la școală, la grădiniță, undeva.”, declară Claudia Petrescu, cercetător la Institutul pentru Calitatea Vieții și partener al proiectului Niște Orășeni.

În plus, spun cercetătorii, românii care își schimbă cu totul domiciliul sunt mult mai implicați în viața comunității din care vor face parte.

”Mutarea aceasta la sat aduce cu sine și dorința acestor persoane de a schimba ceva în sat, de a dezvolta satul în care s-au mutat. Și atunci de multe ori vin cu idei noi, vin cu tot felul de cunoștinte noi, de relații pe care le au astfel încât să ajute la dezvoltarea satului.”, a mai adăugat aceasta.

De altfel, migrația de la oraș la sat a crescut în ultimii ani. Datele INS arată că, numai în 2017, 109.000 de români s-au mutat de la orașe la sate, în timp ce doar 87.000 de romani s-au mutat de la sate la orașe.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…