Elon Musk a anunțat că Tesla va construi un robot umanoid. Tesla Bot este numele robotului pe care compania Tesla vrea să-l producă în următorii ani, un prototip al acestuia urmând să fie prezentat anul viitor, a anunțat joi, Elon Musk, CEO-ul Tesla, în cadrul ”AI Day”, o serie de discuții tehnice găzduite de Tesla în California.

„Suntem buni la senzori și baterii și probabil că anul viitor vom avea un prototip care să arate astfel”, a spus Musk, la scurt timp după ce un actor îmbrăcat într-un costum conceput să arate ca robotul Tesla a dansat pe scenă. Musk a ținut să precizeze că actorul nu era un robot adevărat, dar „Tesla Bot va fi real”.

Prezentarea noului proiect Tesla este un exemplu de spectacol al lui Musk, în care anunță noile proiecte de cercetare sau produse interesante programate pentru anii viitori menite a stimula fanii, angajații, clienții și investitorii, susține presa americană. Adesea, aceste anunțuri nu se încadrează în proiecția de timp prevăzută. 

De exemplu, la un eveniment „Ziua Autonomiei” din aprilie 2019, Musk a spus că Tesla va avea 1 milion de „robotaxi” autonomi pe drum, în 2020. În octombrie 2016, Musk a organizat un eveniment la Universal Studios din Los Angeles pentru a prezenta un produs pe care l-a numit Solar Roof. Țiglele solare expuse s-au dovedit a fi doar conceptuale.

Elon Musk a anunțat că Tesla va construi un robot umanoid. Robotul de 1,72 metri s-ar putea duce la magazin să facă cumpărăturile

Dacă un robot umanoid ar funcționa și ar putea îndeplini sarcini repetitive pe care doar oamenii le pot face astăzi, a spus Musk, acesta ar avea șansa de a transforma economia mondială prin reducerea costurilor forței de muncă.

Cu toate acestea, Musk a avertizat că robotul „probabil că nu va funcționa” la început. „Se intenționează să fie prietenos, desigur, și să navigheze printr-o lume a oamenilor și să elimine sarcinile periculoase, repetitive și plictisitoare”, a spus Musk. „Ar trebui să-i poți spune, știi, te rog să mergi la magazin și să-mi iei următoarele produse alimentare. Genul ăsta de lucruri”, a mai spus Musk.

CEO-ul Tesla a spus că robotul, denumit codat „Optimus”, se bazează pe aceleași cipuri și senzori pe care mașinile Tesla le folosesc pentru funcțiile de auto-conducere. Robotul va avea o înălțime de 1,72 metri și ar urma să fie prevăzut cu un ecran în loc de față unde ar fi prezentate informații utile. 

Prezentarea Tesla de joi arată că mai multe camere cu pilot automat vor fi instalate în interiorul robotului. Acesta va putea transporta o greutate maximă de 20 de kilograme, va putea ridica 68 de kilograme și va cântări 57 de kilograme. Robotul ar urma să aibă o viteză maximă de 5 km/h.

sursa articol: g4media

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Compania Tik Tok analizează mai multe locații pentru noul său sediu central, printre care și Londra

Una din cele mai populare rețele de socializare la acest moment, Tik Tok, analizează diferite locații pentru noul său sediu general. Reprezentanții Tik Tok au purtat discuții cu reprezentanții guvernului Britanic în ultimele luni pentru a-și amplasa cartierul general la Londra, în cadrul unei strategii de a se distanța de proprietarii chinezi.

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu este disponibilă pentru cetățeni, începând din această săptămână. Pentru a facilita accesul cu mașina în Cimitirul Municipal, cartelele de tip abonament eliberate de Administrația Cimitirului se pot încărca și de la automatele de plată care eliberează tichete de ieșire.

Google Pay disponibil și în România!

Google Pay disponibil și în România! O veste bună, atât pentru utilizatorii care preferă plățile on-line cu telefonul mobil, cât și pentru cei cu card Revolut.

Imagini spectaculoase cu noile modele Dacia

Imagini spectaculoase cu noile modele Dacia. Constructorul româno-francez de la Mioveni și-a prezentat oficial, primele imagini cu noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Această generație a treia, reprezintă cea mai sofisticată evoluţie pentru cele 3 modele.