Faceți cunoștință cu Garlic 2.0, prima pisică din lume clonată de China. Atunci când Domnul When Huang Yu a rămas devastat după pierderea lui Garlic (Usturoi), propriul pisoi din rasa Britsh Shorthair, la vârsta de 2 ani și 5 luni, și-a dat seama de singurul lucru care i-ar mai putea alina din suferință: să facă rost de un exemplar, exact la fel.

Proprietarul și-a îndreptat atenția către Cue Sinogene, o compania din Beijing, specializată în clonarea animalelor. Aceasta avea deja experiența clonării a mai mult de 40 de câini de companie. De curând au reușit clonarea primului exemplar de câine polițist clonat din lume.

Tehnica de clonare celulară somatică la animale este una relativ nouă. Presupune destule provocări, mai ales atunci când vine vorba despre clonarea felinelor. În ciuda dificultății acestui proces biologic, clinica a acceptat totuși provocarea.

“Caracteristicile reproductive și psihologice întâlnite la feline sunt foarte diferite de restul animalelor. Și asta pentru că, pisicile nu sunt animale la care ovulația se produce spontan. Acestea sunt printre puținele animale care au o așa-zisă, ovulație indusă.”, a declarat Shi Zhensheng, medicul veterinar care s-a ocupat de acest caz.

“Ciclul lor reproductiv este unul complex, ceea ce face ca și procesul clonării să fie la fel de dificil. Operația în sine are multe obstacole. Tocmai de aceea, reușita clonării lui Garlic 2.0 face parte dintre rarele cazuri la nivel mondial, când s-a reușit clonarea cu succes a unei pisici. Atunci, nu e de mirare că această reușită este o premieră absolută pentru domeniul clonării din China.”

Faceți cunoștință cu Garlic 2.0, prima pisică din lume clonată de China. Atunci când Domnul When Huang Yu a rămas devastat după pierderea lui Garlic (Usturoi), propriul pisoi din rasa Britsh Shorthair, la vârsta de 2 ani și 5 luni, și-a dat seama de singurul lucru care i-ar mai putea alina din suferință: să facă rost de un exemplar, exact la fel.
Garlic 2.0 in stanga imaginii, alaturi de garlic, pisoiul original decedat prematur din cauza unei boli incurabile

Faceți cunoștință cu Garlic 2.0, prima pisică din lume clonată de China. Proprietarul a plătit 35.000 de dolari pentru noul pisic.

După aproape un an de eforturi, oamenii de știință au reușit în cele din urmă, să transfere un embrion la o pisică surogat. Dupa 66 de zile petrecute în pântec, pe 21 iulie 2019, s-a născut Garlic 2.0. Embrionul a fost obținut din materialul genetic provenit de la Garlic, pisoiul original de 2.5 ani, decedat prematur.

După o lună de observații, specialiștii au concluzionat că acesta se află într-o stare bună de sănătate; nefiind cu nimic mai diferit decât un pui de pisică, născut pe cale naturală.

Întreaga procedura l-a costat pe proprietar, 250.000 yuan (aprox. $35.000), a anunțat agenția de presă – France Presse. Deși poate părea o sumă extrem de mare de bani, pentru Yu, proprietarul primului pisic clonat din China, toate eforturile au meritat. Acesta și-a recăpătat prietenul necuvântător – sau cel puțin, o versiune a lui.

Numele lui va rămâne în continuare Garlic. În inima mea, mereu am considerat că acest pui de pisică clonat, va continua viața celuilalt pe care l-am pierdut!”, a declarat proprietarul, într-un interviu pentru compania de clonare chineză.

Pentru 2019, datele arătau că, în China, există aproximativ 40 de milioane de pisici de casă. Acestea sunt împărțite la 22 de milioane de rezidenți. La un simplu calcul, chiar și dacă o fracție dintre posesorii de pisici, ar recurge la o astfel de procedură în valoare de câteva zeci de mii de dolari, asta ar însemna o piață promițătoare pentru industra clonării de animale de companie.

Pe lângă câini și pisici, biologii încearcă să cloneze un Mamut Siberian preistoric

Numai anul trecut, biologii chinezi au reușit clonarea a două maimuțe din specia Macaque, primele reușite reale de clonare  a unei specii de primate. De asemenea, un alt laborator din Korea de Sud este pe cale să cloneze un câine de companie, pentru suma de 100.000 de dolari.

Dar lucrurile interesante sunt departe de a se fi oprit aici. Toată lumea științifică este cu ochii pe o echipă de biologii ruși, care încearcă să cloneze un Mamut Siberian dintr-o fosilă conservată mai bine de 40.000 de ani.

Potrivit companiei chineze Sinogene, experiența clonării animalelor domestice ar putea avea și alte aplicații. Ar putea fi precursorul pentru încercările de clonare ale speciilor amenințate cu extincția, în vederea stopării acestui fenomen și astfel, a salvării lor prin creșterea populației existente.

Altfel, până la clonări de mamuți siberieni sau alte animale preistorice, planurile de viitor ale companiei chineze includ clonarea unor specii ecvestre (cai, zebre sau măgari) și a unor specii de porumbei voiajori.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Un român s-a trezit cu 2 Mil de lei în cont şi a refuzat să returneze banii

Un român s-a trezit cu 2 Mil de lei în cont şi a refuzat să returneze banii. Administratorul unei firme din Bucureşti a fost condamnat definitiv la doi ani şi..

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Germanii revoltați că românii muncesc în condiții mizere

Germanii revoltați că românii muncesc în condiții mizere. Condițiile de cazare ale muncitorilor români dintr-o fermă de sparanghel din Germania a atras atenția

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.