Cum arată cel mai mare rechin alb prins în largul coastei canadiene? “Regina Oceanului” a fost prinsă lângă coastele Canadei. Rechinul uriaș din specia Marele Alb are 50 de ani!

foto copertă: captură ochearch

Oamenii de știință ai organizației OCEARCH au capturat în largul coastei canadiene un rechin din specia Marele Alb în vârstă de 50 de ani, informează CNN. Cercetătorii i-au pus numele “Nukumi”.

Rechinul este o femelă care măsoară 5,5 metri în lungime și cântărește peste 1,6 tone, fiind denumită de echipa de cercetători “Regina Oceanului”.

Nukumi este cel mai mare exemplar prins în cadrul expediției OCEARCH, desfășurată lângă Nova Scotia, Canada. Organizația a postat pe Facebook și un clip video cu Nukumi așezată pe o platformă submersibilă.

OCEARCH a marcat deja sute de rechini, delfini, foci și alte animale, folosind datele obținute pentru a afla mai multe despre migrații, dar și noutăți despre viața rechinilor.

Rechinii din specia Marele Alb sunt cei mai mari pești de pradă din lume. În ciuda reputației de prădători, World Wide Fund for Nature (WWF) spune că specia este vulnerabilă și numărul exemplarelor este într-o continuă scădere. Marele Alb este faimos și datorită dimensiunilor sale, exemplarele mature ajungând până la 6,4 metri în lungime.

(VIDEO) Cum arată cel mai mare rechin alb prins în largul coastei canadiene

https://www.facebook.com/OCEARCH/videos/965072050628797/

sursa articol: digi24

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Un român s-a trezit cu 2 Mil de lei în cont şi a refuzat să returneze banii

Un român s-a trezit cu 2 Mil de lei în cont şi a refuzat să returneze banii. Administratorul unei firme din Bucureşti a fost condamnat definitiv la doi ani şi..

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Germanii revoltați că românii muncesc în condiții mizere

Germanii revoltați că românii muncesc în condiții mizere. Condițiile de cazare ale muncitorilor români dintr-o fermă de sparanghel din Germania a atras atenția

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.