Primul lot al Autostrăzii Sibiu Pitești este gata în proporție de 25%. Stadiul fizic al lucrărilor la primul lot al autostrăzii Sibiu – Pitești este de 25% după șase luni de la începerea lucrărilor, anunță reprezentanții Companiei naționale de administrare a infrastructurii rutiere (CNAIR).

”Stadiul fizic al șantierului pentru construcția lotului Sibiu – Boița, parte a autostrăzii Sibiu – Pitești, a ajuns la peste 25%. În avans față de programul asumat de constructor. Se lucrează pe toate tronsoanele atât la terasamente și umpluturi cât și la structuri. Cele mai multe utilaje sunt concentrate în zona văii Tălmaciului. Acolo sapă două debleuri mari și se ridică cel mai mare viaduct de pe acest lot.”, au declarat reprezentanții CNAIR.

Primul lot al Autostrăzii Sibiu Pitești este gata în proporție de 25% după 6 luni de la începerea lucrărilor

Faptul că stadiul lucrărilor este mai avansat decât cel prevăzut în grafice vine după ce antreprenorul general – austriecii de la Porr Construct – a reușit să finalizeze mai repede cu aproximativ trei luni și proiectul tehnic al lotului de autostradă. Acum, reprezentanții Porr Construct arată că, la partea de structuri, toate podețele prevăzute pe traseu pentru trecerea animalelor mici au fost finalizate.

Lotul 1 al autostrăzii Sibiu – Pitești este unul dintre loturile ușoare, fără porțiuni montane. El pornește de la capătul actualei autostrăzi-centură ocolitoare a Sibiului. Traversează parcul industrial Șelimbăr, trece de sensul giratoriu de la Veștem fără să aibă vreo legătură cu acesta. Ocolește și Tălmaciul tot pe la vest, după care ”se termină” într-un viaduct în dreptul comunei Boița, înainte de ”a intra în munți”.

Viaductul respectiv va rămâne neutilizat până când va fi dat în folosință și lotul 2 al viitoarei autostrăzi. ”Coborârea” de pe acest lot de autostradă se va face înainte de Boița, printr-un nod rutier temporar.

sursa articol: g4media

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.