Un bărbat a găsit 150.000€ în mobila cumpărată de la second. Un bărbat care a cumpărat mobilă second-hand a descoperit în ea o mică avere, bani de care nimeni nu știa nimic.

Thomas Heller, din Bitterfield, Germania, a cumpărat mobila care a aparținut unui cuplu în vârstă de pe un site de licitații și s-a bucurat că a putut să negocieze prețul, achiziționând-o cu 240 de euro, cu 60 de euro mai puțin decât oferta inițială, de 300 de euro.

Dar atunci când a primit mobila, bărbatul de 50 de ani a fost foarte mirat să găsească cei 150.000 de euro puși în două cutii care erau ascunse într-un sertar, potrivit Der Spiegel.

Heller, manager al unui proiect de locuințe sociale, n-a stat deloc pe gânduri și s-a dus direct la poliție să anunțe descoperirea.

Ofițeri au început o anchetă pentru identificarea proprietarului de drept al mobilei, având în vedere că aceasta nu a fost vândută direct, ci printr-un intermediar care se ocupă de eliberarea spațiilor.

Un bărbat a găsit 150.000€ în mobila cumpărată de la second. Banii îi aparțineau unei femei în vârstă de 91 de ani

Astfel, s-a descoperit că banii îi aparțineau unei femei în vârstă de 91 de ani din orașul Halle, care a fost internată într-un azil de bătrâni după moartea soțului. Ulterior a murit și femeia, iar nepotul acesteia a decis să vândă o parte din bunurile din casă prin intermediul unui prestator de servicii.

Nepotul a declarat pentru presa locală că habar nu avea de banii ascunși în mobila de bucătărie, că bunicii lui nu i-au spus niciodată că ar avea o sumă atât de mare de bani în casă, așa că și pentru el a fost o surpriză uriașă să audă de existența lor.

Conform legislației germane, dacă o persoană găsește o sumă mai mare de 10 euro, păstrarea acesteia este infracțiune, care se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare. Pe de altă parte, cel care găsește bani poate primi în mod legal 3% din sumă, astfel că Heller a câștigat, până la urmă, 4.500 de euro.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Un român s-a trezit cu 2 Mil de lei în cont şi a refuzat să returneze banii

Un român s-a trezit cu 2 Mil de lei în cont şi a refuzat să returneze banii. Administratorul unei firme din Bucureşti a fost condamnat definitiv la doi ani şi..

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…