Un bărbat a găsit 150.000€ în mobila cumpărată de la second. Un bărbat care a cumpărat mobilă second-hand a descoperit în ea o mică avere, bani de care nimeni nu știa nimic.

Thomas Heller, din Bitterfield, Germania, a cumpărat mobila care a aparținut unui cuplu în vârstă de pe un site de licitații și s-a bucurat că a putut să negocieze prețul, achiziționând-o cu 240 de euro, cu 60 de euro mai puțin decât oferta inițială, de 300 de euro.

Dar atunci când a primit mobila, bărbatul de 50 de ani a fost foarte mirat să găsească cei 150.000 de euro puși în două cutii care erau ascunse într-un sertar, potrivit Der Spiegel.

Heller, manager al unui proiect de locuințe sociale, n-a stat deloc pe gânduri și s-a dus direct la poliție să anunțe descoperirea.

Ofițeri au început o anchetă pentru identificarea proprietarului de drept al mobilei, având în vedere că aceasta nu a fost vândută direct, ci printr-un intermediar care se ocupă de eliberarea spațiilor.

Un bărbat a găsit 150.000€ în mobila cumpărată de la second. Banii îi aparțineau unei femei în vârstă de 91 de ani

Astfel, s-a descoperit că banii îi aparțineau unei femei în vârstă de 91 de ani din orașul Halle, care a fost internată într-un azil de bătrâni după moartea soțului. Ulterior a murit și femeia, iar nepotul acesteia a decis să vândă o parte din bunurile din casă prin intermediul unui prestator de servicii.

Nepotul a declarat pentru presa locală că habar nu avea de banii ascunși în mobila de bucătărie, că bunicii lui nu i-au spus niciodată că ar avea o sumă atât de mare de bani în casă, așa că și pentru el a fost o surpriză uriașă să audă de existența lor.

Conform legislației germane, dacă o persoană găsește o sumă mai mare de 10 euro, păstrarea acesteia este infracțiune, care se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare. Pe de altă parte, cel care găsește bani poate primi în mod legal 3% din sumă, astfel că Heller a câștigat, până la urmă, 4.500 de euro.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Un român s-a trezit cu 2 Mil de lei în cont şi a refuzat să returneze banii

Un român s-a trezit cu 2 Mil de lei în cont şi a refuzat să returneze banii. Administratorul unei firme din Bucureşti a fost condamnat definitiv la doi ani şi..

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume? Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor. SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.