Programul Rabla 2021: Modificare majoră cu privire la primele de casare. Programul Rabla va suferi o schimbare radicală în 2021, de care vor beneficia deopotrivă cumpărătorii de mașinii, dar și dealerii care le vând. Schimbarea așteptată de toată lumea va permite accesarea programului și de către cei care nu au o mașină veche de casat.

Un proiect de ordin al Ministerului Mediului, aflat în dezbatere publică, prevede că nu doar persoanele fizice vor putea ceda dreptul de a folosi o primă de casare, ci și firmele; școlile; organizațiile neguvernamentale; instituțiile publice sau alte tipuri de deținători de mașini vechi.

Dacă măsurile cuprinse în noul ordin vor fi aprobate, primele de casare vor putea fi transferate de la o persoană fizică la alta; de la o persoană fizică la una juridică; de la o persoană juridică la una fizică și de la o persoană juridică la o altă persoană juridică. Ultimele două situații s-au mai aplicat în trecut, ceea ce permitea dealerilor auto să „caseze” mașini în numele cumpărătorilor.

Vă amintiți de ofertele de mașini cumpărate prin programul Rabla, chiar și pentru cei care nu aveau mașini de casat. Practic, dealerul auto făcea rost de o mașină pe care o casa în numele cumpărătorului. Ulterior, această posibilitate a dispărut, odată cu obligația ca persoanele juridice să fie proprietari ai mașinii date la casat.

Programul Rabla 2021: Modificare majoră cu privire la primele de casare. Se simpifică procesul birocratic de acordare a primelor.

Noul ordin de ministru va permite transferul liber al cuponului de casare. În cazul persoanelor juridice termenul de proprietar din ghidul de finanțare al programului va fi înlocuit cu cel de „solicitant”.

De asemenea, proiectul de ordin suspus dezbaterii publice prevede simplificarea întregului proces prin eliminarea unor documente. Astfel, dispare declarația pe propria răspundere, în formă autentificată de notarul public.

Prin aceasta, beneficiarii își exprimau în mod explicit opțiunea de a achiziționa autovehiculele noi pe numele lor; la sfârșitul perioadei de leasing, în cazul în care aceștia au obținut finanțare în baza unor astfel de contracte. Aceasta va fi înlocuită cu o mențiune ce va fi introdusă în nota de înscriere. Documentul va trebuie semnat doar de beneficiar, nu și autentificat la notar.

De asemenea, se va elimina și necesitatea prezentării unui certificat de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului persoană juridică. Această modificare este valabilă pentru cazurile în care autovehiculul uzat nu este înregistrat la sediul social al acesteia.

Nu în ultimul rând, pentru a eficientiza derularea programului Rabla Clasic, proiectul prevede că de corectarea datelor prezente în aplicația informatică se vor ocupa, în anumite situații, producătorii validați. În prezent, de acest lucru se ocupă doar reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu.

Recent, Guvernul a introdus prevederi noi în programul Rabla, printre care și posibilitatea de a cumpăra mașini second hand prin programul Rabla Plus.

sursa articol: promotor

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.