Festivalul de Teatru Sibiu a transformat orașul într-o scenă uriașă a bunei dispoziții. Numeroase spectacole stradale, printre care un concert de zile mari al celor de la Subcarpați și un număr de acrobație la înălțime susținut de artiști italieni, au avut loc duminică seara la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Urmează încă 5 zile și 5 nopți în care participanții se pot bucura la superlativ de artele spectacolului.

O trupă de acrobați din Kenia pune în scenă, de peste 5 ani, varianta acrobatică a unui film celebru – “The Blues Brothers”. Muzica din radioul vechi întregește atmosfera cu acordurile de rhythm’n’blues.

Bilal Musa, acrobat din Kenia: „Nu a fost așa ușor să facem un show de acrobație cu costumele și muzica din film. Dar am exersat mult și, într-un final, ne-a ieșit!”.

„Ne simțim aici ca și cum România ar fi Spania din Est, ne simțim tare apropiați de voi, românii”, a spus un bărbat din Spania.

La câteva străzi distanță, niște roboți din viitor își fac drum printre spectatori. Săriturile și numerele de echilibristică nu par să-i încurce pe câțiva artișți din Rusia.

Festivalul de Teatru Sibiu a transformat orașul într-o scenă uriașă a bunei dispoziții cu concerte și zeci de reprezentații stradale spectaculoase

În Piața Mare a orașului, trupa Subcarpați a ținut ritmul aproape două ore, iar publicul a cântat până la ultima strofă. Noaptea a fost încheiată de artișții italieni cu un spectacol de circ la înălțime.

Artișții spun că acest specatcol a fost și pentru ei o gură de aer proaspăt, după atâtea luni de restricții.

Alessandro Pietrolini, director artistic: „Cu reprezentația de acum, e pentru prima dată anul acesta când ne simțim din nou normali, multă lume, multe aplauze, multe zâmbete, a fost cu adevărat o nouă zi!”.

Și publicul s-a bucurat de reîntâlnirea cu spectacolele.

„V-a fost dor de teatru?

Da, ne-a fost foarte dor! Copiii se bucură foarte mult de specatcole, în general și chiar le era dor și lor”.

„E o plăcere să ne simțim vii din nou, chiar ne-a plăcut să fim aici!”, a spus un turist.

Sibiul se transformă în această săptămână într-o uriașă scenă de joc, iar alte 5 zile pline de spectacol sunt pe drum. Întregul program poate fi găsit în aplicăția mobilă FITS sau pe site-ul festivalului

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient.