Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunţat, pe scurt, cum se schimbă viaţa românilor din acest weekend, când se relaxează măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Andrei Baciu a scris, joi seara, pe Facebook, noile reguli pentru perioada care urmează după data de 15 mai.

„Ce se schimbă din acest weekend: purtatul măştii nu va mai fi obligatoriu în aer liber, cu excepţia zonelor aglomerate (staţii de autobuz, pieţe, târguri); se elimină carantina de noapte; programul magazinelor revine la normal”, a scris Baciu.

De asemenea, el a scris şi ce se schimbă de la 1 iunie.

„Nunţile, botezurile şi mesele festive se pot organiza în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane. Dacă vin doar persoane vaccinate şi organizatorul garantează acest lucru, atunci se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi. În sălile de sport se aplică aceeaşi regulă: numărul de participanţi e restricţionat, dar dacă managerul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, atunci numărul poate să crească”, a mai scris Baciu.

El transmite că cu cât numărul celor vaccinaţi este mai mare, cu atât vom avea mai puţine restricţii.

„Încă nu putem spune că revenim la viaţa obişnuită, însă facem paşi importanţi spre acest obiectiv. Vă îndemn ca de fiecare dată să fiţi responsabili şi să vă vaccinaţi!”, a mai spus secretarul de stat din MS.

Sursa articol: Aleph News

Credit foto:  MirkoVitali

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc. În postul Paștelui, când creștinii ortodocși nu mănâncă carne și lactate, un kilogram de urzici a ajuns să…

Locul superb din România care se dezvoltă tot mai tare

Locul superb din România care se dezvoltă tot mai tare. Implicarea comunităţilor locale, protejarea trăsăturilor arhitecturale care definesc regiunea şi…

Tot mai mulți tineri se mută de la oraș în tihna satului românesc

Tot mai mulți tineri se mută de la oraș în tihna satului românesc. De la începutul pandemiei și până acum, în România a crescut cererea pentru imobiliare în mediul rural. La foarte mare căutare sunt casele din satele aflate în apropierea marilor orașe.