• Partidele din coaliție au semnat o completare la acord
  • Principalele prevederi din actul adițional la Acordul de Guvernare
  • Președintele nu s-a implicat încă în negocieri, dar le-a transmis un termen de împăcare

Ludovic Orban: Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii

„Formațiunile politice care au constituit această Coaliție sunt conștiente de responsabilitatea pe care o au, de a asigura o bună guvernare României și de a pune în practică programul de guvernare pentru care ne-am angajat în fața Parlamentului și de asemenea să urmărim atingerea obiectivelor acestui program de guvernare. 

Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege ți-au făcut iluzii. Suntem o Coaliție care cooperează, care este într-un dialog bazat pe respect reciproc, pe încredere, pe solidaritate și suntem preocupați în primul rând de o guvernare care să ducă la o îmbunătățirea semnificativă a vieții cetățenilor români”, a spus Ludovic Orban.

Coaliția a depășit o situație delicată. După două zile deloc simple am reușit să avem o completare a acordului de coaliție. Pandemia și vaccinarea constituie prioritatea guvernului”, a spus Dan Barna.

Reprezentantul USR PLUS, Dragoș Tudorache, a anunțat că miercuri va fi făcută o propunere pentru un nou ministru al Sănătății.

„Am intrat în discuție cu nevoia de a asigura buna funcționare a coaliție, am reușit, mâine vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătății”, a spus și unul dintre liderii USR PLUS, Dragoș Tudorache.

„Așa cum am spus, această coaliție nu are alternativă și mă bucur că am ajuns la un consens. În acest act adițional nu există lucruri extraordinare, ci vor asigura o funcționare coerentă, decizii coerente ”, a spus Kelemen Hunor.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că viitorul ministru al Sănătății va avea susținerea lui.

Așa cum am spus, coaliția merge mai departe. Astăzi a fost făcut un pas important pentru a avea o guvernare mult mai eficientă și o coerență a deciziilor politice în coaliție. Sunt foarte bucuros că ne asumăm – această coaliție – ca obiectiv principal campania de vaccinare. Este important să avem o campanie de vaccinare de succes și sunt sigur că vom avea o campanie de vaccinare de succes”, a spus Florin Cîțu.

Sursa articol: Aleph News

Credit foto: Facebook Florin Cîțu

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității comuniste: ”Voi face demersurile legale la CEDO”

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc. Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că întreruperea gazului rusesc nu este

Dosar de Candidat: Adrian Bibu vs Astrid Fodor

Sâmbăta trecută a fost marcată de lansarea listelor cu candidații propuși pentru alegerile locale din partea celor mai importante partide politice din Sibiu. Însă, cum era de așteptat, actualul primar din partea FDGR, Astrid Fodor și propunerea PNL, Adrian Bibu sunt “vedetele” ce par a se fi despris deja în fața plutonului din cursa pentru Primăria Sibiu.

Cancelarul german Scholz: „Vrem să avem cea mai performantă armată din Europa”

Cancelarul german Scholz: „Vrem să avem cea mai performantă armată din Europa”. Cancelarul Olaf Scholz a anunțat o înarmare semnificativă a țărilor NATO…