Expiră sau nu airbag-urile mașinii? Indiferent dacă sunteți șofer al unei mașini sport; al unui sedan; al unui camion sau al unui TIR, airbag-urile sunt o parte esențială a siguranței dvs. Airbag-ul reprezintă una dintre caracteristicile vitale de siguranță care a salvat multe vieți.

Airbag-urile auto fac parte din sistemul suplimentar de siguranță al vehiculului (SRS). Au existat încă din anii 1970 și sunt acum echipamente standard pentru fiecare vehicul. Având în vedere că airbag-urile erau noi tehnologii atunci, un număr de producători auto estimau la acea vreme și durata lor de viață. Manualul pentru vehiculele Honda și Acura de la începutul anilor 1990, a recomandat o inspecție airbag la fiecare 10 ani.

Ca și în cazul multor alte componente ale vehiculului, este important să ne gândim dacă airbag-urile necesită întreținere sau poate înlocuire. Totuși, nu toți producătorii de autoturisme nu au date reale cu privire la expirarea lor.

Mercedes-Benz a instalat etichete de înlocuire airbag pe toate vehiculele vândute în SUA până în 2002. Etichetele cereau airbag-uri noi la fiecare 15 ani. După 2002, cercetările Mercedes au concluzionat că airbag-urile pe care le-a produs după 1 ianuarie 1992 vor rezista pe toată durata de viață a vehiculului.

Pe mașinile moderne însă airbag-urile nu au dată de expirare, ele fiind proiectate să reziste pe toată durata de viață a mașinii.

Expiră sau nu airbag-urile mașinii? Data de expirate poate fi determinată de materialele folosite

În timp ce unii producători auto au stabilit limite de timp pentru a înlocui un airbag, componentele sunt extrem de durabile. Diferența esențială este dată de tipul de sigiliu utilizat pentru adăpostirea dispozitivului de declanșare, capsa pirotehnică.

Cea mai bună pentru protecția împotriva umezelii este etanșare tip sticlă-metal, dar mai există și al tip: plastic-metal. Așadar, etanșarea tip plastic-metal folosită pe mașinile mai vechi este mai probabil să acumuleze umezeală de-a lungul anilor, și astfel, să necesite înlocuirea la un moment dat.

sursa articol: promotor

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Ce amendă primesc șoferii care nu au trusă medicală triunghiuri sau stingător

Ce amendă primesc șoferii care nu au trusă medicală triunghiuri sau stingător? Conform legislației rutiere în vigoare, șoferii trebuie să aibă în mașini kit-ul

Programul Rabla 2021: Modificare majoră cu privire la primele de casare

Programul Rabla 2021: Modificare majoră cu privire la primele de casare. Programul Rabla va suferi o schimbare radicală în 2021, de care vor beneficia deopotrivă cumpărătorii de mașinii, dar și dealerii care le vând. Schimbarea așteptată de toată lumea va permite accesarea programului și de către cei care nu au o mașină veche de casat.

Compania Tik Tok analizează mai multe locații pentru noul său sediu central, printre care și Londra

Una din cele mai populare rețele de socializare la acest moment, Tik Tok, analizează diferite locații pentru noul său sediu general. Reprezentanții Tik Tok au purtat discuții cu reprezentanții guvernului Britanic în ultimele luni pentru a-și amplasa cartierul general la Londra, în cadrul unei strategii de a se distanța de proprietarii chinezi.

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu este disponibilă pentru cetățeni, începând din această săptămână. Pentru a facilita accesul cu mașina în Cimitirul Municipal, cartelele de tip abonament eliberate de Administrația Cimitirului se pot încărca și de la automatele de plată care eliberează tichete de ieșire.