Ce amendă primesc șoferii care nu au trusă medicală triunghiuri sau stingător? Conform legislației rutiere în vigoare, șoferii trebuie să aibă în mașini kit-ul de siguranță auto care conține trusă medicală, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii, omologate, altfel riscă o amendă destul de mare.

Vesta reflectorizantă este opțională pentru șoferii de autoturisme, este doar o recomandare pentru a fi mai vizibili noaptea. Prin urmare, nu primiți amendă dacă nu o aveți în mașină.

„Recomandăm deținerea unei veste reflectorizante în dotarea autovehiculului alături de cele două triunghiuri pentru a spori vizibilitatea atunci când este necesară intervenția la autovehicul, în special pe timp de noapte.”, spun reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Legislația rutieră în vigoare prevede obligația pentru conducătorii de autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone de a purta echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenții la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public.

Ce amendă primesc șoferii care nu au trusă medicală triunghiuri sau stingător?

Obligația conducătorilor de autovehicule care nu au în dotare, la momentul controlului efectuat, trusa medicala, două triunghiuri reflectorizante și stingător pentru incendii, omologate, se sancționează cu amendă cuprinsă între 580 de lei și 725 de lei.

Ultimele modificări ale legislației rutiere, care au intrat în vigoare începând cu data de 27.02.2022, nu stabilesc ca măsură de sancționare o amendă majorată pentru lipsa lucrurilor din kit-ul de siguranță auto.

sursa articol: promotor

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Programul Rabla 2021: Modificare majoră cu privire la primele de casare

Programul Rabla 2021: Modificare majoră cu privire la primele de casare. Programul Rabla va suferi o schimbare radicală în 2021, de care vor beneficia deopotrivă cumpărătorii de mașinii, dar și dealerii care le vând. Schimbarea așteptată de toată lumea va permite accesarea programului și de către cei care nu au o mașină veche de casat.

Programul Rabla 2022: Care sunt noutățile?

Programul Rabla 2022: Care sunt noutățile? Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că persoanele fizice vor putea, de marți, 08.02.22, să se adreseze producătorilor și dealerilor auto pentru înscrierea în programele Rabla Clasic și Rabla Plus.

Imagini spectaculoase cu noile modele Dacia

Imagini spectaculoase cu noile modele Dacia. Constructorul româno-francez de la Mioveni și-a prezentat oficial, primele imagini cu noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Această generație a treia, reprezintă cea mai sofisticată evoluţie pentru cele 3 modele.

Cum va arăta noul SUV Dacia cu șapte locuri?

Cum va arăta noul SUV Dacia cu șapte locuri? Dacia a început testele pentru viitorul SUV al mărcii, unul mai mare decât Duster. Deocamdată se testează elementele tehnice ale viitorului model, potrivit unor imagini surprinse de jurnaliștii francezi, care nu dau însă detalii finale despre cum va arăta noul membru al familiei Dacia.