“Drumul care Unește” Via Transilvanica a ajuns și în Județul Sibiu. Via Transilvanica, proiectul de traseu de 1000 de km ce pornește de la Putna și își propune să ajungă până la Drobeta Turnu Severin, a fost marcat și în județul Sibiu. Următoarea bornă – județul Alba.

În ultimele săptămâni, voluntarii asociației Tășuleasa Social, cu sprijinul autorităților locale și județene, au marcat 115 km în județul Sibiu. Rutele folosesc vechi drumuri între localități, poteci și drumuri forestiere și sunt destinate pentru drumeții; ture de bicicletă sau ture ecvestre. Marcajul se face cu pietre de andezit care cântăresc fiecare 230 kg.

Planul inițiatorilor este ca bornele să poată indica printr-un sistem digitalizat oportunitățile de cazare; masă și agrement din zonă. Astfel se va contribui la dezvoltarea turistică a comunităților de pe parcursul traseului; Laslea, Biertan, Ațel, Mediaș, Micăsasa, Târnava, Brateiu, Moșna, Bazna, Copșa Mică, Șeica Mică și Axente Sever.

“Drumul care Uneste” Via Transilvanica a ajuns și în Județul Sibiu. Via Transilvanica, proiectul de traseu de 1000 de km ce pornește de la Putna și își propune să ajungă până la Drobeta Turnu Severin, a fost marcat și în județul Sibiu, urmând să continue în județul Alba.

Ieri, 20 septembrie, președinta Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean a dezvelit borna de andezit care marchează trecerea traseului prin centrul comunei Biertan. Ceremonia a avut loc în cadrul evenimentului de inaugurare în județul Sibiu.

Proiectul Via Transilvanica răspunde perfect viziunii noastre pentru un turism sustenabil și perspectivei de certificare ca destinație verde. Anul viitor marcăm Anul Drumeției și vom fi gazdele celui mai mare eveniment european de drumeție, Eurorando. Așa că apreciem această inițiativă care contribuie la punerea în valoare a patrimoniul natural și cultural al județului” a declarat Daniela Cîmpean.

“Drumul care Unește” Via Transilvanica a ajuns și în Județul Sibiu prin cei 115 km marcați la Biertan

Gazdele evenimentului care a atras o participare entuziastă în piața centrală din Biertan au fost fondatorul Tășuleasa Social, Alin Ușeriu și primarul comunei Biertan, Mircea Dragomir. La eveniment au luat cuvântul ambasadorii proiectului; Ultramaratonistul Tibi Ușeriu, scriitoarea Mihaela Miroiu, dar și activistul civic și omul de televiziune Dragoș Bucurenci.

“Drumul care Uneste” Via Transilvanica a ajuns și în Județul Sibiu. Via Transilvanica, proiectul de traseu de 1000 de km ce pornește de la Putna și își propune să ajungă până la Drobeta Turnu Severin, a fost marcat și în județul Sibiu, urmând să continue în județul Alba.

Tot ieri, Asociația Județeană de Turism Sibiu alături de Colinele Transilvaniei – parteneri locali ai proiectului, au organizat și o primă drumeție pe Via Transilvanica, între Copșa Mare și Biertan, la care au participat în jur de 50 de bicicliști, drumeți,  iubitori de călătorii ecvestre.

Cei prezenți s-au bucurat de îndrumarea ghizilor de turism și a cluburilor de ciclism din Mediaș. Drumeților veniți din tot județul li s-au alăturat și localnici din Copșa Mare, bucuroși de oaspeți, dar și de posibilitatea de a parcurge „drumul care unește”, cum este supra-numită Via Transilvanica.

Consiliul Județean Sibiu încurajează localnicii, pensiunile agro-turistice, restaurantele, cluburile sportive și de turism, dar și autoritățile locale să facă cunoscute aceste noi oportunitățile de mișcare în aer liber care contribuie atât la un stil de viață sănătos, cât și la cunoașterea frumuseților locale.

https://www.facebook.com/ViaTransilvanica/posts/749291155613843

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Un MiG 21 și un elicopter s-au prăbușit deasupra Dobrogei: 8 români au murit

Un MiG 21 și un elicopter s-au prăbușit deasupra Dobrogei: 8 români au murit. Un avion MiG-21 al aviaţiei române s-a prăbușit miercuri seara, după ce a…

Eurovision 2022: Aceasta este piesa care va reprezenta România la Eurovision

Eurovision 2022: Aceasta este piesa care va reprezenta România la Eurovision. WRS va reprezenta România la Eurovision 2022, în Italia, la Torino, cu piesa…

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. România a obținut locul I în cadrul concursului EGMO 2022, cu o medalie de aur și 3 de argint