Prima Dacie cu motor pe apă din România. Această Dacie Logan este visul oricărui posesor de mașină din România, mai ales în contextul în care se știe cât de mare este prețul carburanților la pompă. Un bărbat din Baia Mare susține că și-a montat pe mașină, o invenție inedită care funcționează cu ajutorul apei.

Un instructor auto din Baia Mare și-a prezentat mândru noua invenție pe care și-a montat-o pe mașina personală. Florin Călăuz susține că este vorba despre o instalație care funcționează pe bază de apă, scăzându-i drastic consumul obișnuit de carburant.

Mai mult, după ce instalezi acest echipament, consumul de combustibil scade cu 40–50% la motoarele cu benzină, motorină sau GPL. Potrivit ziaruldebaiamare, cu 1 litru de apă, plus hidroxid de sodiu, parcurgi cu mașina aproape 10.000 de kilometri.

“Cu un plin al rezervorului, în jur de 50-60 de litri de motorină, pot face drumul din Baia Mare până la Constanța, dus-întors și din nou până la malul mării”. a declarat mândru, instructorul auto.

Cum funcționează prima Dacie cu motor pe apă din România?

“Vorbim de apă plus hidroxid de sodiu. Aparatul face hidroliza apei. realizează hidrogen care merge la galeria de admisie și oxigenul va ieși pe țeava de eșapament, scăzând poluarea. Hidrogenul, prin ardere, dezvoltă o putere calorică mai mare de șase ori față de oricare alt combustibil precum benzina, motorina sau GPL. În acest fel va crește puterea motorului, scăzând consumul de carburant, pentru ca în ardere se folosește hidrogen”. A explicat băimăreanul, principiul de funcționare al sistemului său inedit.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Ce amendă primesc șoferii care nu au trusă medicală triunghiuri sau stingător

Ce amendă primesc șoferii care nu au trusă medicală triunghiuri sau stingător? Conform legislației rutiere în vigoare, șoferii trebuie să aibă în mașini kit-ul

Diego Maradona a murit! Prima reacție a lui Gheorghe Hagi

Diego Maradona a murit! Prima reacție a lui Gheorghe Hagi. Marea legendă a fotbalului mondial, “el pibe d’oro” Diego Maradona, ar fi decedat în urma unui stop cardio-respirator, anunță presa din Argentina.

Cum arată cel mai mare rechin alb prins în largul coastei canadiene

Cum arată cel mai mare rechin alb prins în largul coastei canadiene? “Regina Oceanului” a fost prinsă lângă coastele Canadei. Rechinul uriaș din specia Marele Alb are 50 de ani!

Un MiG 21 și un elicopter s-au prăbușit deasupra Dobrogei: 8 români au murit

Un MiG 21 și un elicopter s-au prăbușit deasupra Dobrogei: 8 români au murit. Un avion MiG-21 al aviaţiei române s-a prăbușit miercuri seara, după ce a…