Pe 12 septembrie vor fi desemnați președinții birourilor electorale din Sibiu. Biroul Electoral Județean Sibiu aduce la cunoștința persoanelor interesate faptul că, la data de 12 septembrie 2020, ora 10.00, va avea loc ședința publică în care vor fi desemnați, prin tragere la sorți computerizată, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora, pentru alegerilor locale din 27 septembrie.

Acțiunea se va desfășura la sediul BEC din municipiul Sibiu de pe Str. Andrei Șaguna, nr.10.

Potrivit legislației, președintele biroului electoral al secției de votare și locțiitorul acestuia sunt desemnați de către Autoritatea Electorală Permanentă. Demersul se va face în ședință publică, prin tragere la sorți computerizată.

Va fi organizată la nivel județean, pe funcții, dintre persoanele înscrise în corpul experților electorali. Aceștia trebuie să aibă  domiciliul sau reședința în județul respectiv, pe baza criteriului apropierii de sediul secției de votare, precum și pe baza studiilor absolvite.

Pe 12 septembrie vor fi desemnați președinții birourilor electorale din Sibiu și locțitorii acestora, prin tragere la sorți computerizată

În cazuri de forță majoră, înlocuirea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare sau a locțiitorilor acestora se realizează de Autoritatea Electorală Permanentă. Se va face la fel, prin tragere la sorți computerizată, dintre persoanele înscrise în corpul experților electorali, cu domiciliul sau reședința în județul respectiv. Si in acest caz, se vor aplica criteriilor enunțate mai sus.

Rezultatul tragerii la sorți se consemnează în procese-verbale semnate de reprezentanții Autorității Electorale Permanente și președinții birourilor electorale de circumscripție. Acestea se vor aduce la cunoștință publică, prin afișare pe site-ul Autorității. Dar și la sediile birourilor electorale de circumscripție și pe site-urile acestora.

Corpul experților electorali este o evidenţă permanentă a persoanelor care pot deveni preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora. Este înființată, gestionată și actualizată de către AEP.

Pentru mai multe informații, puteți vizita site-ul Autorității Electorale Permanente aici.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității comuniste: ”Voi face demersurile legale la CEDO”

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc. Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că întreruperea gazului rusesc nu este

Dosar de Candidat: Adrian Bibu vs Astrid Fodor

Sâmbăta trecută a fost marcată de lansarea listelor cu candidații propuși pentru alegerile locale din partea celor mai importante partide politice din Sibiu. Însă, cum era de așteptat, actualul primar din partea FDGR, Astrid Fodor și propunerea PNL, Adrian Bibu sunt “vedetele” ce par a se fi despris deja în fața plutonului din cursa pentru Primăria Sibiu.

Cancelarul german Scholz: „Vrem să avem cea mai performantă armată din Europa”

Cancelarul german Scholz: „Vrem să avem cea mai performantă armată din Europa”. Cancelarul Olaf Scholz a anunțat o înarmare semnificativă a țărilor NATO…