Săptămâna Europeană a Mobilității la Sibiu. Orașul de la poalele munților Făgăraș participă și anul acesta la Săptămâna Europeană a Mobilității. Proiectul este o inițiativă a Comisiei Europene care încurajează soluțiile pentru mobilitatea urbană durabilă și astfel reducerea emisiilor de carbon pentru protejarea mediului. Tema ediției din acest an este “Mobilitatea cu zero emisii pentru toți” și se va desfășura în perioada 16-22 septembrie.

“Deplasarea in Sibiu înseamnă, de regulă, distanțe scurte și de aceea, pe lângă transportul public, mersul pe jos sau utilizarea bicicletei sunt variante valabile. Primăria susține în continuare mobilitatea sănătoasă în oraș și nu doar prin participarea la acest program european, ci și prin proiecte care vizează modernizarea transportului public, extinderea pistelor pentru biciclete și crearea de zone favorabile deplasării pietonale.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu) 

Primăria Sibiu a organizat și anul acesta un program care să marcheze faptul că Sibiul este un oraș în care mobilitatea devine încet sustenabilă și mai prietenoasă cu mediul.

Săptămâna Europeană a Mobilității la Sibiu va bloca temporar accesul cu mașina în anumite zone din centrul orașului.  

În zilele de 18, 19 și 20 septembrie, următoarele zone se vor transforma în spații de promenadă și chiar scene pentru mici momente muzicale:

  • Piața Mică – parcarea nu va fi posibilă în intervalul menționat
  • Zona Pieței Schiller și str. Arhivelor – circulația pe străzile Tipografilor și Timotei Popovici va rămâne însă deschisă pentru a nu bloca complet traficul în zonă
  • Str. Centumvirilor

Spațiile menționate se vor închide din 18 septembrie, ora 8.00. Șoferii sunt rugați să ocolească aceste zone și poate chiar să lase mașina acasă și să se alăture acțiunilor din Săptămâna europeană a mobilității.

Săptămâna Europeană a Mobilității la Sibiu aduce surprize și gratuități pentru sibienii care se vor implica activ în program.

Săptămâna Europeană a Mobilității la Sibiu. Orașul de la poalele munților Făgăraș participă și anul acesta la Săptămâna Europeană a Mobilității. Proiectul este o inițiativă a Comisiei Europene care încurajează soluțiile pentru mobilitatea urbană durabilă și astfel reducerea emisiilor de carbon pentru protejarea mediului. Tema ediției din acest an este “Mobilitatea cu zero emisii pentru toți” și se va desfășura în perioada 16-22 septembrie.

Ca în fiecare an, avem alături în această inițiativă parteneri implicați. Sibienii care participă la programul Săptămâna Europeană a Mobilității vor beneficia de o serie de gratuități:

Intrare liberă la Zoo Sibiu și în Muzeul Astra în zilele de 19 și 20 septembrie pentru cei care ajung în zonă cu bicicleta, trotineta. De asemenea, cei care ajung pe jos la cele două obiective beneficiază de gratuitate dacă prezintă o invitație pusă la dispoziție de Primăria Sibiu, în Centrul de Informare Turistică. Invitația se va putea obține în perioada 14-20 septembrie și este valabilă pentru o singură persoană, atât pentru intrarea în Grădina Zoologică, cât și pentru intrarea în Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului, fie în ziua de sâmbătă, fie duminică.

Circulați gratuit cu mijloacele de transport în comun în perioada 19 – 20 septembrie, în intervalul orar 8.00 – 20.00. În acest fel, sibienii vor fi încurajați să utilizeze mai des autobuzul, în locul autovehiculului propriu. Mai ales în contextul în care, o bună parte din flota de autobuze a fost înnoită.

Concursuri cu premii pentru pitici, dar și pentru părinți și bunici

Primăria Sibiu organizează două concursuri cu premii, unul pentru copii și unul pentru cei mari. Fiecare participant se poate înscrie în concurs o singură dată, cu un singur cont de Facebook. Câștigătorii concursului vor fi selectați printr-un mecanism aleatoriu (miniwebtool.com). Extragerile premiilor vor fi transmise pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Municipiului Sibiu – la o dată ce va fi anunțată ulterior. Premiile constau în biciclete pentru cei mari și trotinete pentru cei mici.

Programul complet și detaliile evenimentelor dedicate Săptămânii Europene a Mobilității, pot fi consultate de către cei interesați, aici.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc. În postul Paștelui, când creștinii ortodocși nu mănâncă carne și lactate, un kilogram de urzici a ajuns să…

Eurovision 2022: Aceasta este piesa care va reprezenta România la Eurovision

Eurovision 2022: Aceasta este piesa care va reprezenta România la Eurovision. WRS va reprezenta România la Eurovision 2022, în Italia, la Torino, cu piesa…

România obține prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

România obține prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Ancuța Bodnar și Simona Radiș (cea care a purtat tricolorul la ceremonia de inaugurare), au câştigat locul 1 în proba de dublu rame feminin pe distanţa de 2.000 de metri. Dar nu e singura mare performanţă a zilei pentru noi, deoarece am luat şi un argint la băieți!