Doi oameni de știință australieni, au realizat un studiu prin care au vrut să afle răspunsul corect la întrebarea, unde dispare grăsimea atunci când slăbim? Aceștia au efectuat și un sondaj în care au vrut să afle ce răspunsuri primesc de la 150 de specialiști care activează în domeniul sănătății fizice. Din păcate, majoritatea dintre ei au oferit răspunsuri și teorii eronate cu privire la acest subiect.

Oamenii de știință australieni au descoperit că rezervele de grăsime din organism nu sunt transformate în energie sau mușchi. Și-au explicat teoria într-un articol recent publicat în revista științifică, The Conversation.

O dată cu creșterea în popularitate a mișcării wellness, tot mai mulți oameni care fac sport regulat sunt focusați pe arderea de calorii și obținerea unui trup zvelt, cu un procentaj cât mai mic de grăsime corporală. Dar câți dintre aceștia se gândesc și cum anume dispare grăsimea din organsim?

Ca parte a studiului despre care aminteam mai sus, specialiștii de la Universitatea New South Wales, au pus o întrebare simplă profesioniștilor în nutriție. Atunci când cineva pierde în greutate, unde se duce grăsimea?

Dintre cei 150 de doctori, dieteticieni și traineri personali chestionați, doar 3 au oferit răspunsul corect la întrebare.

În articolul din The Conversation, asistentul Ruben Meerman și profesorul Andrew Brown, șeful catedrelor de biotehnologie și știință biomoleculară din cadrul UNSW, au făcut publice rezultatele studiului. De care, cu siguranță, vom fi la fel de surprinși precum au fost și cei 150 de profesioniști chestionați.

Oamenii de știință afirmă că, aproape toți doctorii, nutritioniștii și trainerii, răspund eronat întrebării: Unde dispare grăsimea atunci când slăbim?

“Cea mai frecvent întâlnită preconcepție este teoria care spune că, țesuturile adipoase în surplus sunt convertite de către organismul uman, în energie. Problema acestei teorii vine din faptul că nu urmează legea conservării materiei. Această lege este respectată de altfel, de toate procesele și reacțiile chimice.” au scris cei doi.

Un alt răspuns eronat, oferit de unii dintre respondenți a fost acela că, grăsimea este convertită în mușchi. “Este imposibil”!, au scris aceștia. Alta era aceea prin care grăsimea părăsește corpul prin colon. Nimic mai fals, potrivit duo-ului aflat la originea acestui studiu.

Așadar, care este răspunsul corect?

“Grăsimea este convertită în dioxid de carbon și apă. Dioxidul de carbon va fi expirat iar apa, o dată integrată în sistemul circulator, va fi eliminată ulterior prin urină sau transpirație. Deci, dacă vei pierde 10kg de grăsime, 8.4kg for fi eliminate prin plămâni iar 1.6kg, vor fi transformate în apă. Cu alte cuvinte, aproape tot ceea ce pierdem în greutate, se va face prin procesul de expirare.” Au concluzionat cei doi oameni de știință.

Doi oameni de știință australieni, au realizat un studiu prin care au vrut să afle răspunsul corect la întrebarea, unde dispare grăsimea atunci când slăbim? Aceștia au efectuat și un sondaj în care au vrut să afle ce răspunsuri primesc de la 150 de specialiști care activează în domeniul sănătății fizice. Din păcate, majoritatea dintre ei au oferit răspunsuri și teorii eronate cu privire la acest subiect.

Deși mulți vor fi surprinși, cercetătorii australieni au adăugat că, “Aproape tot ceea ce mâncăm se va elimina prin plămâni. Fiecare carbohidrat supus procesului de digestie și aproape fiecare tip de grăsime, se vor transforma în apă și dioxid de carbon.”

Cu mici excepții, același lucru este valabil și pentru alcool și proteine. Ele se vor transforma în uree sau în alte tipuri de “deșeuri” solide și eliminate apoi, sub formă de urină.

Cei doi au mai subliniat că, singurele alimente care ajung nedigerate la nivelul colonului sunt cele din familia “fibrelor dietetice” precum este și porumbul dulce. În rest, toate celelalte vor fi absorbite direct în sistemul sanguin și organe.

Așa că, data viitoare când vei mai auzi pe cineva la sală, lăudându-se că arde grăsimi, explică-i că ele de fapt, se evaporă.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

România obține prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

România obține prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Ancuța Bodnar și Simona Radiș (cea care a purtat tricolorul la ceremonia de inaugurare), au câştigat locul 1 în proba de dublu rame feminin pe distanţa de 2.000 de metri. Dar nu e singura mare performanţă a zilei pentru noi, deoarece am luat şi un argint la băieți!

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc. În postul Paștelui, când creștinii ortodocși nu mănâncă carne și lactate, un kilogram de urzici a ajuns să…