Situația la zi a infectărilor cu Covid-19 din Sibiu arată că, de la debutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1449 de persoane (dintre care 1350 adulți și 99 copii). Până la data curentă au fost vindecate 1009 de persoane și din păcate, 88 de persoane au pierdut lupta pentru viață.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 12 persoane. Acestea fac parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 1 persoană
  • 19 – 29 de ani 2 persoane
  • 30 – 39 de ani 1 persoană
  • 40 – 49 de ani 2 persoane
  • 50 – 59 de ani 1 persoană
  • 70 – 79 de ani 3 persoane
  • 80 – 89 de ani 2 persoane

CJCCI care își desfășoară activitatea în cadrul inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 77 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

Situația la zi a infectărilor cu Covid-19 din Sibiu include și un total de 777 persoane aflate în carantină sau izolare la domiciliu

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 38 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 109 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 30 august a.c., 209 polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. Cu această ocazie, au fost verificate 605 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 46 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 4 mijloace de transport în comun.

În cadrul activităților desfășurate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale. 14 pentru nerespectarea  măsurilor de protecție individuală. 1 sancțiune aplicată unui operator economic pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor. 1 sancțiune aplicată unei societăți comerciale pentru fapte de natură economică în context COVID – 19. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 15.000 de lei.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

De asemenea, în comunicarea de presă emisă de Instituția Prefectului Jud. Sibiu, se recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială. Un obicei simplu te poate ajuta să diminuezi hipertensiunea. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială crescută, cercetătorii au ajuns la concluzia că o băutură populară și la îndemâna oricui poate avea efecte imediate în scăderea hipertensiunii.

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.