Baza de agrement sportiv Lacul lui Binder rămâne fără constructor. SC Construcții SA a solicitat Primăriei Sibiu încetarea contractului de amenajare, încheiat în mai 2018. Acesta a motivat situația economică actuală, dificilă care a afectat grav firma, incapabilă să ducă la bun sfârșit lucrările promise. Primăria Sibiu a acceptat această solicitare și astfel, contractul inițial va înceta în data de 31 august 2020.

Chiar dacă baza de agrement sportiv Lacul lui Binder rămâne fără constructor, lucrările sunt finalizate în proporție de 80%.

Până la finalul lunii august constructorul va realiza 80% din lucrările de construcție. Restul, reprezentând dotări vor fi achizitionate de Primărie, printr-un nou contract.

Până în prezent a fost igienizat lacul și malurile. S-au amenajat rețelele de apă și canalizare iar spațiile de parcare sunt aproape finalizate. S-a amenajat plaja de pe malul lacului, iar pavilionul multifuncțional va fi și el gata la 31 august. Și construcția punctului de prim ajutor este aproape finalizată, lucrându-se în prezent la instalațiile electrice.

Următorul pas va fi organizarea de către Primăria Sibiu a unei noi proceduri pentru achiziția dotărilor pentru plajă, instalația pentru sporturi nautice, locul de joacă și punctul de prim ajutor.

Conform Primăriei Sibiu până la finalizarea procedurii de achiziție și reluarea lucrărilor, se vor efectua câteva lucrări necesare pentru ca zona destinată promenadei din jurul lacului să fie amenajată corespunzător.

Lacul lui Binder a apărut pe locul gropii de unde a fost exploatat lutul necesar pentru o fostă fabrică de cărămidă și țiglă.

Izvoarele din zonă au umplut groapa, care a rămas mulți ani neamenajată. Primele astfel de intervenții, de mică amploare, au fost realizate în jurul lui 2002. În octombrie 2015, Primăria a amenajat aici o zonă de picnic, cu grătare și mese acoperite.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată pe ebenmedia.ro!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe. Cei care au mai mult de două locuințe sau două mașini ar putea fi taxați în plus, bacșișul la restaurante ar urma să fie impozitat și nu este exclus să avem și o taxă pe zahăr.

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România. După ce a fost legiferată în mai multe țări europene, săptămâna de lucru de patru zile are mari…