În vederea dezvoltării unei piețe online; dedicate producătorilor locali din domeniul agriculturii în relația cu alte companii care oferă servicii în acest domeniu și cu distribuitori și comercianți interesați de produse românești; Agritech Center, startup-ul românesc investește 40000 de euro. Această platformă este disponibilă din toamna anului 2020.

Cui se adresează platforma startup-ului Agritech Center?

Ideea Agritech Center a luat naștere din nevoia pieței locale românești din agricultura de a accesa resursele necesare activității agricole mult mai ușor. Concret, această platformă oferă fermierilor și agricultorilor o soluție digitală prin care să găsească materia primă mult mai ușor și să investească în echipamente care să ii ajute în procese de producție, procesare și stocare; precum și să investească în soluții IT sau financiare. Această piață îi ajută pe agricultori și fermieri să ajungă mai ușor la comercianții și distribuitorii interesați de produsele din agricultura locală.

Așadar, Agritech Center este un marketplace ce se adresează atât fermierilor, cât și procesatorilor de materie primă și comercianților de cereale. În altă ordine de idei, această piață se adresează furnizorilor de servicii logistice în domeniu, producătorilor de echipamente și mașinării pentru agricultură, dar și băncilor și instituțiilor de creditare sau asigurare ce vizează acest domeniu și furnizorilor IT care digitalizează și automatizează procesele de producție și distribuție.

Obiectivul Agritech Center și scurt istoric

Agritech Center are ca și principal obiectiv scurtarea și eficientizarea procesului de vânzare a produselor din agricultura locală. De asemenea, un alt obiectiv, implică accesul producătorilor la cumparătorii interesați și posibilitatea de a-și pune pe piață produsele la un preț corect prin intermediul organizării unor licitații directe pentru produsele lor.

Agritech Center are o istorie bogată, fiind o piața online B2B destinată tuturor ramurilor agrifood și mai ales agribusiness. Acesta este unul din cele opt proiecte ce fac parte din programul preaccelerare Food & Agritech Challenge; lansat la începutul anului 2020. Acest program a fost lansat de către Impact Hub Bucharest și de EFSE DF. Programul s-a încheiat în luna iulie odată cu prezentarea proiectelor în fața juriului, publicului, investitorilor și specialiștilor în domeniu.

Sursa: https://revistaprogresiv.ro/stiri/startup-ul-agritech-center-investeste-40000-eu-intr-o-piata-online-pentru-agricultori-si

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.